1.Gaziantep Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatro Festivali

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘1.Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatro Festivali’ yarın başlıyor.22-25 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivale Hollanda, Bulgaristan, İtalya, Çin Halk Cumhuriyeti, İstanbul Devlet Tiyatrosu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Haberleri’ İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve Ankara Sokak Sanatları canlı heykel performansları ile katılıyor. 1. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatro Festivali’nde Gaziantepli sanatseverler beş gün boyunca sanata doyacak. 22 Mayıs Salı günü saat 11.00’de Demokrasi Meydanı’nda kortej yürüyüşü ile başlayacak olan festival, 25 Mayıs günü saat 19.00’da yine Demokrasi Meydanı’nda İtalya’nın Faber Tiyatrosu tarafından sergilenecek ‘Göçmenler’ adlı oyunla son bulacak.

Festivali programı şöyle:

“22 Mayıs Salı saat 11.00’de Demokrasi Meydanı’nda kortej yürüyüşü yapılacak. Saat 15.00’de Ömer Ersoy Kültür Merkezi’nde Bulgaristan Pro Rodopi Sanat Grubu ‘Kurnaz Civciv’ adlı oyunu sahneleyecek. Aynı gün saat 18.00’de Onat Kutlar Sahnesi’nde İstanbul Devlet Tiyatrosu, ‘Sihirli Hediyeler’ oyununu sahneleyecek. Saat 19.00’da Demokrasi Meydanı’nda Ankara Sokak Sanatları Atölyesi tarafından canlı heykel gösterisi yapılacak ve Yüzüncü Yıl Anfi Tiyatro’da Çin Ejderha ve Aslan Sokak Gösteri Grubu’nun muhteşem performansları izlenebilecek.

23 Mayıs Çarşamba günü saat 11.00’de Ömer Ersoy Kültür Merkezi’nde Bulgaristan Pro Rodopi Sanat Grubu yine ‘Kurnaz Civciv’ oyununu sahneleyecek. Saat 15.00 ve 18.00 arasında Onat Kutlar Sahnesi’nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Haberleri’>İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından ‘Pırtlatan Bal’ adlı oyun sahnelenecek. Saat 19.00’da da Demokrasi Meydanı’nda Çin Ejderha ve Aslan Sokak Gösteri Grubu performanslarını sergileyecek.

24 Mayıs Perşembe günü saat 11.00-15.00 arasında Onat Kutlar Sahnesi’nde Hollanda de Stilte Grubu ‘Alice’ oyununu sahneleyecek. Saat 18.00’de Onat Kutlar Sahnesi’nde İstanbul Devlet Tiyatrosu ‘Sihirli Hediyeler’ oyunu ile sanatseverlerle buluşacak. Saat 19.00’da Anfi Tiyatro’da bu kez İtalyan Faber Tiyatrosu ‘Göçmenler’ oyununu sahneleyecek. Aynı saatlerde Demokrasi Meydanı’nda Ankara Sokak Sanatları Atölyesi canlı heykel gösterisi sunacak.

Festivalin son günü olan 25 Mayıs günü saat 11.00’de Onat Kutlar Sahnesi’nde İstanbul Talimhane Tiyatrosu, ‘Shrek Müzikali’ oyunu ile izleyicilerle buluşacak. Saat 15.00-18.00 arasında Onat Kutlar Sahnesi’nde Hollanda Lightbende Tiyatro Grubu ‘Klıkklak’ oyunu ile izleyicilerle buluşacak. Saat 19.00’da Demokrasi Meydanı’nda İtalyan Faber Tiyatrosu ‘Göçmenler’ adlı oyunla Gaziantep halkıyla buluşacak.”

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan etkinliklerin tamamını vatandaşlar ücretsiz izleme fırsatı bulabilecek. – GAZİANTEP

Haberler

Paylaş.

Yanıtla