İmam Hatip Liselerinde Drama Dersi Verilecek

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Milli Eğitim Bakanlığı İmam Hatip ortaokullarının müfredatına Kur’an-ı Kerim ve Siyer derslerinin yanı sıra drama dersini de ekledi.

Buna göre imam hatip ortaokullarında okuyan öğrenciler drama dersini alarak tiyatro oyunculuğu konusunda eğitim alabilecek. Böylece imam hatip okullarında okuyan yetenekli öğrencilerden de kendilerine meslek olarak tiyatro, dizi veya sinema oyunculuğunu da seçebilecek.

15 yıl aradan sonra 4+4+4 yeni eğitim sistemiyle birlikte tekrar açılan imam hatip ortaokulları yeniden yapılandırıldı. Yeni yapılanma kapsamında imam hatip ortaokullarında fen ve dini içerikli bilgilerin yanı sıra sanat eğitimi de verilecek. Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın belirlediği müfredata göre imam hatip ortaokullarında okuyan 5 ve 6’ıncı sınıf öğrencilerine drama dersi verilecek.

Yeteneğe göre yönlendirme

Drama dersi sayesinde öğrencinin oyunculuk konusundaki yeteneğini keşfedecek. Yeteneği olan öğrenciler rehber öğretmenleri tarafından velilere bildirilerek öğrencinin oyunculuk mesleğini tercih etmesi için yönlendirilecek. İmam hatip ortaokullarının 5 ve 6’ıncı sınıfında gösterilecek drama dersi kapsamında öğrencilere oyunculuk eğitimi verilecek. Öğrenciler derste oyunculuk için eğitim alırken diğer yandan uygulama dersleri de olacak. Böylece öğrenci bir taraftan tiyatro gösterilerinde rol alırken diğer yandan geleceğini belirleyecek.

GENELKURMAY: İHH’LILARA İTİRAZ YETKİMİZ YOK

GENELKURMAY Başkanlığı İmam Hatip lisesi mezunlarına harp okulları yolunun açılması kararıyla ilgili bir açıklama yaparak bu konuda itiraz yetkilerinin olmadığını açıkladı. TSK açıklmasında Milli Savunma Bakanlığı’nın TBMM Dilekçe Komisyonu’na cevap verdiği belirtilirken TSK’nın kesinleşen bu karara ‘itiraz etmediği’ haberinin gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

Ahmet Fatih Erturan /  Stargazete

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.