TiyatroKare'den Çocuk ve Gençlik Projeleri

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatrokare 21.yılına genç izleyicileri eğlendirerek  bilinçlendiren çeşitli sosyal sorumluluk projeleriyle giriyor. Birkaç yıl önce, çocuklara güvenli yaşam bilinci aşılayan, onları doğal afetler ve deprem konusunda bilinçlendiren “Birimiz Hepimiz Hepimiz Akut” adlı oyuna imza atan Tiyatrokare Çocuk Birimi, hayvan dostu Goody Çocuk Tiyatrosu oluşumunda, Nedim Saban’ın yazıp, yönettiği “Bir Dostluk Hikayesi” adlı müzikli oyuna başlıyor. Hayvanların sessiz dünyalarını keşfeden oyunda, bir köpek ile sahipsiz bir kedinin dostluğu konu alınıyor.

Dünya Hayvanlar Günü’nde, 4 Ekim 13.00’da Profilo Kültür Merkezi’nde galası yapılacak olan oyunun daha sonraki temsilleri Goody’nin, Haçiko (Hayvanları Çaresizlikten ve İlgisizlikten  Koruma Derneği) ile işbirliği  çerçevesinde sahipsiz hayvanlara beslenme desteği  oluşturmak için oynanacak. Projeye destek sağlamak amacıyla bu kapsamda Ömür Gedik, Yavuz  Seçkin, Reyhan Karaca  ve Tuna Arman, oyunda ekrana gelecek olan La Fontaine fabllarında kurbağa, öküz, tilki ve karga rollerini canlandırdı. Mürüvvet Kurt’un yardımcı yönetmen olarak görev aldığı oyunda Deniz Kaya, Çiğdem Alben, Semih Okumuş, Begüm Akdoğan, Emrah Düzkaya görev alıyor. Oyun ilk aşamada İstanbul’un çeşitli okullarında ve Kasım ayı boyunca her Cumartesi 14.00’da Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi’nde oynanacak.

Geçtiğimiz yıl oynandığı her yerde büyük ilgi gören “Cumhuriyet Ekspresi” de 20 Ekim’de Çanakkale’de başlayacağı yolculuğunu, 10 Kasım’da Zonguldak Demir Park Alışveriş Merkezi’nde sonlandıracak. Bir trenin vagonlarında oynanan oyun genç izleyicilerikovizyon efektleri ve belgesellerle  Kurtuluş Savaşı  ve Cumhuriyet Devrimleri’ne bir yolculuğa taşıyor. Oyun çeşitli okulların yanı sıra, 27, 28 Ekim’de Pendik Neomarin Alışveriş Merkezi’nde sunulacak.

Tiyatro serüvenine 1982 yılında, 15 yaşında kurduğu Beş Kafadarlar Çocuk Tiyatrosu ile atılan Nedim Saban, sanat hayatının 30. Yılında da Tiyatrokare bünyesinde çocuk tiyatrosu çalışmalarını sürdürüyor. Bugüne kadar onbeşe yakın çocuk oyununa imza atan Tiyatrokare Çocuk Birimi, pedagogların denetiminde, tiyatro eğitimi almış olan genç sanatçılara da olanaklar sağlıyor.

Tiyatrokare
Ofis: (212) 2434485
www.tiyatrokare.com.tr

Paylaş.

Yanıtla