Siz Küçükken Hangi Oyunları Oynardınız?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber/Bu yıl “Düş Çocuk, Gerçek Çocuk” ana temasıyla ikincisi yapılan İstanbul Çocuk ve Gençlik Bienali’nde, dün Cevizlibağ Doğa Koleji ve Beykoz Doğa koleji ilkokul dördüncü sınıf öğrencilerinin sergilediği “Düşler Oyun, Oyunlar Düş” ve “Düşlerin Çocukları” adlı gösteriler yer aldı. Bienal programında yer alan gösteriler Kadıköy Meydanı’ndan kurulan sahne alanında ve Şehir Hatları vapurunda sergilendi.

Cevizlibağ Doğa Koleji öğrencileri metropol yaşamında ötekileştirilen çocukların düşlerini drama performansı halinde sundular. 20 öğrencinin görev aldığı ve 10 dakika süren drama performansında, ötekileştirilen çocukların düşlerinin diğer çocuklardan çok da farklı olmadığını vurgulandı.

Beykoz Doğa Koleji’nden 10 öğrencinin görev aldığı çalışmada ise, digital oyunlar çağındaki çocukların geleneksel çocuk oyunlarıyla ilişkisi bağlamında bir drama performans sergilendi. Öğrenciler meydan gösterisinden sonra Şehir Hatları vapuruna binerek yolcularla röportajlar yaptılar. Minik öğrencilerin vapur içinde geleneksel oyunları göstermesi yolcuların sempatisi ile karşılandı. Öğrenciler yolculara “siz küçükken hangi oyunları oynuyordunuz?” sorusunu sordular. Hazırlanan pankartların vapurda gösterilmesi sonrasında etkinlikler son buldu.

Bienal hala devam ediyor ve etkinlikler http://www.cocukgenclikbienal.org/sayfasından takip edilebilir.

Mimesis Haber/Bülent Sezgin

Paylaş.

Yanıtla