Susam Sokağı Türkiye'ye Geliyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dünyanın En Büyük Eğitici ve Öğretici TV Çocuk Şovu Susam Sokağı Türkiye’ye Geliyor! Birkaç jenerasyonun çocukluk anılarında önemli yer tutan efsane TV çocuk şovu Susam Sokağı, Doğa Koleji işbirliği ile Türkiye’ye geliyor. Çocuklar, 28 Kasım – 2 Aralık tarihleri arasında, Edi, Büdü, Minik Kuş, Elmo, Kurabiye Canavarı, Kont, Kırpık, Abby, Rozita gibi son 40 yıla damgasını vurmuş kahramanlar ile buluşacak. Susam Sokağı Live Show’un ana karakterleri Anaokulu – İlköğretim öğrencilerimizle buluşmak için 12 Kasım/Pazartesi günü- 14.30 – 15.30 saatleri arasında Ataşehir Doğa Koleji’nde olacaklar. Facebook’taki Doğa Koleji takipçileri de bu eşsiz gösteriye bilet kazanma şansını yakalayacak.

Doğa Koleji’nin işbirliği ile TİM Maslak Show Center’da, sadece 10 gösteri ile sahne alacak olan Susam Sokağı, 40 yıllık tarihinde bir çok ödül aldı. Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi çocuk projelerinden birisi olan Susam Sokağı, bugüne kadar 140 ülkede 160 milyondan fazla izleyici ile buluştu. Yalnızca çocuklara değil, Susam Sokağı ile büyümüş birkaç jenerasyona da unutulmaz anlar yaşatacak olan Susam Sokağı, Türkiye’de 1980’li yılların sonunda ve 1990’lı yılların başında TV’de yayınlanmış ve tüm çocukların ilgisini görmüştü. Çocuklar için eğitici ve öğretici içeriği ile eğitimci ve psikologların da yararlı bulduğu program, kukla karakterlerin yer aldığı bir mahalle ortamını yansıtıyordu.

Gelmiş geçmiş en uzun turne süresi

28 Kasım – 2 Aralık tarihleri arasında Türkçe dublajlı olarak Maslak TİM Show Center’ da sahne alacak olan Susam Sokağı, ilk kez 17 Eylul 1980 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde sahnelendi. Susam Sokağı Live, dünyanın gelmiş geçmiş en uzun turne süresine sahip çocuk gösterisi. Dünyada 50 milyondan fazla çocuk ve ailenin izlediği gösteri, 33’uncu yılında İstanbullu çocuklar ve aileler ile tanışacak. Susam Sokağı Live projesi, Amerikan eğlence endüstrisinin önde gelen isimleri tarafından hayata geçirildi. Emmy ödüllü yazar ve Susam Sokağı kukla master’i Joey Mazzarino, Emmy ödüllü Susam Sokagi yazarı Christine Ferraro ve Susam Sokağı yazar ve oyun yazarı Annie Evans, profesyonel dansçı ve koreograf Cheryl Baxter (bazi TV dizilerinden ve filmlerinden örnekler “The Muppets”, “Glee” ve “How I Met Your Mother”). Profesyonel dansçı ve aktorlerin rol aldigi Susam Sokagi Live muhtesem muzikleriyle Istanbullu ailelere unutulmaz dakikalar yasatacak. Wannabe BEC tarafından düzenlenen Susam Sokagi Live’in eglenceli ve keyifli performansı için biletler tüm Biletix gişeleri ve biletix.com’dan alınabiliyor. Ayrıca Susam Sokağı Live Show’un ana karakterleri Anaokulu – İlköğretim öğrencilerimizle buluşmak için 12 Kasım / Pazartesi günü – 14.30 – 15.30 saatleri arasında Ataşehir Doğa Koleji’nde olacaklar. Facebook’taki Doğa Koleji takipçileri ayrıca bu eşsiz gösteriye bilet kazanma şansını yakalayacaklar. Yarışmaya katılmak için dogakoleji tıklayınız:

Ünlü sanatçılar seslendirme yaptı

Stüdyo Ares’de gerçekleştirilen dublajın müzik direktörlügünü ve Türkçe uyarlamasını Emre Yılmaz, seslendirme yönetmenliğini Onur Kiriş üstlendi. Susam Sokagi Live’in başrol oyuncularından Edi’yi Oktay Kaynarca, Büdü’yü ise Hakan Meriçliler seslendirdi. Oyunun diğer seslendirme sanatçıları ise; Gülnur Gökçe (Abby), Emre Yılmaz (Grover), Onur Kırış (Minik Kus), Oya Akar (Zoe), Ete Kurttekin (Kurabiye Canavarı, Oscar), Levent Özdilek (Baby Bear), Cana Çankaya (Rosita), Ali Hekimoğlu (Elmo), Gökhan Özdemir (Telly Monster), Bülent Tekakpınar (Kont).

Pek çok neslin sevgilisi oldu

9 Kasım 1969’da, çocukların televizyon yardımı ile eğitilmesi için Amerika Birleşik Devletlerinde yayın hayatına başlayan Susam sokağı, o dönemden bu yana pek çok neslin sevgilisi oldu. Susam Sokağı programı Türkiye’de 1980’lı yılların sonunda ve 1990’lı yılların başında TRT’de yayınlandı. Eğiticimlerin ve psikologların okul öncesi ve erken dönem okul çocukları icin son derece yararlı bulduğu program, Türkiye de dahil olmak üzere 140’dan fazla ülkede yayınlandı ve 100’ün üzerinde ödülü kucakladı…

Susam Sokağı (sesame street) 1980’li yılların başında Amerika’da tiyatro şovuna dönüştü ve tüm dünyayı dolaşarak gösteriler düzenlemeye başladı. Broadway müzikali kalitesinde gerçekleştirilen şovlar, Susam Sokağı kültürü ile büyüyen nesilleri kendi çocuklarına döndürdüğü için çok ilgi çekti.

Doğa Koleji

Paylaş.

Yanıtla