Timothy Lomas Atölye Çalışması Samsun’da

Pinterest LinkedIn Tumblr +

timothy_lomas_ABD Büyükelçiliği’nin desteği ile düzenlenen Timothy Lomas ile sanat atölyelerinin ikincisi Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı’nın (ZİÇEV) ev sahipliğinde Samsun’da gerçekleştirildi

ZİÇEV, Devlet Tiyatrosu, Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Vakfı (TOBAV) ve Amerika Ankara Büyükelçiliği işbirliği ile organize edilen “Çocuklar İçin Sanat Atölyesi-3”, Makbule Ölçen Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde açıldı. Zihinsel engelli 20 çocuk, Timothy Lomas ile birlikte atölye çalışması yaptı.

ABD Büyükelçiliği, kültürel değişim programı kapsamında her yıl ünlü sanatçıları Türk sanatçı ve öğrencilerle bir araya getirerek kültürel alışverişe yönelik çalışmalar yapıyor. Timothy Lomas, Zihinsel engelli 20 çocuğun, hayallerini resme dökmesini istedi. Farklı resim teknikleri ile öğrencilere bilgiler ve teknikler veren Timothy Lomas, öğrencilerin yaratıcı dileklerini ve niyetlerini, 7 özel metalin alaşımından yapılan özel kaseye bırakıp tokmakla vurmalarını istedi. Daha öncesinde Ankara’da bir çalışma yaptıklarını ifade eden Timothy Lomas, “Şuan samsundayız, daha sonra Ordu’ya geçeceğiz. Benim için burada olmak gerçekten güzel bir tecrübe. Onlarla birlikte gökkuşağı fenerleri yapıyoruz. Çocuklar harika işler çıkarıyor. Kişi portreleri üzerinde çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

ZİÇEV Samsun Şube Başkanı Alaattin Kuru da çocukları hayata ve topluma kazandırmak için çeşitli aktiviteler düzenlediklerini söyledi.

Çalışmalar tamamlandıktan sonra, öğrencilerin yapmış olduğu çalışmalar, Makbule Ölçen Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde sergilenecek.

Haber 01

Paylaş.

Yanıtla