Çevre Felaketleri Sahnede

Pinterest LinkedIn Tumblr +
cevreKırmızı Kalem Tiyatro’nun, Avrupa Birliği (AB) destekli ‘Çevre İçin Oyna’ adlı projesi hayata geçirildi. Projeye, AB Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ve Ulusal Ajans tarafından yürütülen ‘Gençlik Programı’ kapsamında Avrupa Komisyonu’ndan hibe sağlandı. ‘Ulus Ötesi Gençlik Girişimi’ çalışmaları ışığı altında gerçekleşen ‘yeşil atölye’ çalışmaları tiyatro oyununa dönüştürüldü. Çevre oyununda, Avrupa ülkelerinden gelen konuk gençler de rol aldı.
Yeni Mahalle Kültür Merkezi’nde sergilenen ve ‘Çevre İçin Oyna’ adı verilen oyun, çocukların ve gençlerin büyük ilgisini çekti.  Oyunda, dünyanın en büyük sorunu olan çevre kirliliğine dikkat çekilip, çevre konusunda insanların bilinçlendirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı. Çevre felaketlerinin insanları, hayvanları, bitkileri yok ettiği, suyu, havayı kirlettiği, dünyayı yaşanmaz hale getirdiği anlatıldı.
Tiyatro yönetmeni Kutsal Kaynak, çevrenin korunması bilincinin küçük yaşlarda aşılanmasının hedeflendiği ‘Yeşil Atölye’ çalışmalarının 10 hafta sürdüğünü, gönüllü çocuk ve gençlerin yaratıcı drama ve bale eğitimleri aldığını söyledi. ‘Çevre İçin Oyna’ adlı projeye, Almanya’nın Nürnberg şehrindeki Ninni Çocuk Tiyatrosu ile Şehir Tiyatrosu’nun, İtalya’daki İndisciplinarte Tiyatro Derneği destek verdi. Eğitim çalışmaları, Ahmet Avkıran ile Mariya Asfar’ın eğitmenliğinde sürdürdü.
MGDTV
Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.