Hrant’ı Kim Oynamak İstemez Ki!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

cats[Hilal Solmaz’ın Birgün Gazetesi’nde yayınlanan haberini paylaşıyoruz…] Yönetmen Fatih Akın, 2007’de öldürülen ve hâlâ davası sonuçlanmayan eski Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve BirGün yazarı Hrant Dink hakkında film yapmak için senaryo yazdığını ancak hiçbir Türk oyuncunun Hrant rolünü oynamaya ikna olmadığını söyledi.

“Hrant’ın Agos’ta yayımlanan 12 yazısını temel aldım” diyen Fatih Akın’a göre, oyuncuların gösterdiği gerekçe “senaryonun sert olması”. Yönetmen Akın Hrant Dink’i oynaması için kime teklif götürdü, kim reddetti elimizden geldiğince izini süremeye çalıştık. Birkaç oyuncuyu aradık “Size teklif gelseydi oynar mıydınız?” diye sorduk, kimseden olumsuz yanıt almadık ve Fatih Akın’a dair bol bol sitem işittik. “Birkaç oyuncunun teklifi reddetmesi hepsini bağlar mıydı?” Elçiye zeval olmaz işte Hrant Dink’i oynar mıydınız sorusunun yanıtları…

Uğur Polat: Konuya dair bir bilgim yok. Fatih Akın bana teklif etseydi hiç düşünmeden kabul ederdim. Kim HrantDink’i oynamak istemez ki!

Bahtiyar Engin: Agos gazetesine şirin gözükmek için yapılan bir piar çalışması. Fatih Akın çok önemli bir yönetmen her oyuncu da onunla çalışmak ister. Bana teklif gelseydi onurla gururla oynardım. Demirden korksak trene binmezdik.

Levent Üzümcü: Fatih Akın kaç kişiye gitti bilmiyorum. Bu açıklamayla her oyuncu zan altında kaldı. Onun teklif götürdüğü sanatçı kabul etmemiş olabilir ama “Hrant’ı onayan Türk oyuncu bulamadım” yanlış bir cümle olmuş. Fatih Akın belki yanlışlıkla bu ifadeyi kullandı yada başka bir şey söylemek istedi.

Ercan Kesal: Bana böyle bir senaryo gelmedi. Fatih Akın’ın projesinde yer almak isterdim. “Sertlik” meselesini anlamadım. Fatih Akın Türkiye’de bazı oyunculara gitmiş ve onların olumsuz tavrı üzerine bu açıklamayı yapıyor. Ancak Akın’a olumsuz yanıt verenlerin tavrı diğer oyuncuları bağlamıyor. Yanlış bir ifade kullanmış.

Fırat tanış: Pek kıvrak olmayan bir piar çalışması olmuş. Anlamadığım bir diğer şeyse Türk oyuncu ne demek. Siz hiç Ermeni oyuncu denildiğini duydunuz mu? Çok antipatik bir açıklama yapmış.

Erkan Can : Bana öyle bir teklif gelmedi, gelseydi oynardım. Fatih Akın iyi bir yönetmen ve güzel bir dünya görüşüne sahip, gerçekten doğru anlaşıldı mı onu bilemiyorum. Hrant Dink tipolojisinde oyuncu bulmakta zorlanmış olabilir. Fatih Akın’ın bu demecine önyargıyla bakmamak gerekiyor.

Birgün

Paylaş.

Yanıtla