Ezidi Çocuklara Tiyatro Gösterisi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

tiyatroDiyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Irak’ın Sincar bölgesinden kaçarak Diyarbakır’a sığınan alilerin çocukları için oyun sahneledi.

Irak’ta Musul’un Sincar bölgesinde Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) saldırıları sonucu topraklarını terk etmek zorunda kalan Ezidilerden bini aşkını Diyarbakır’a geldi. Diyarbakır’a sığınan Yezidi ailelerinin çocukları, Kürtçe’nin Zazaki lehçesinde hazırlanan “Nine ve Tilki” adlı çocuk oyununu, büyük beğeniyle izledi.

Aralarında ilk defa tiyatro izleyenlerinin çoğunlukta olduğu 250 çocuk, keyifli anlar yaşadı.

Oyunu farklı bulduğunu anlatan Sözdar Reyan (14), ilk defa tiyatroya geldiği için memnun olduğunu söyledi.

Belediyeden psiko-sosyal destek

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 40 kişilik gönüllü bir ekiple Ezidi çocukları ile gençlerine psiko-sosyal destek veriyor.

Sosyal hizmet uzmanları ve psikologlardan oluşan uzman ekip, travma yaşayan çocuklar ile gençlere yönelik çalışmalar yapıyor.

Uzman Mehmet Alan Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, travma, göç ve savaşa ilişkin bir eğitim modülüyle çalışmalarını yürüttüklerini söyledi

Çocuklara yaratıcı drama, resim, müzik, halk oyunları atölyeleri, gençlere de yönelik sportif aktiviteler gerçekleştirdiklerini kaydeden Akyüz, aktiviteler sonucunda gençler ve çocuklarda travmanın etkilerinin azaldığını belirtti.

sondakika

Paylaş.

Yanıtla