27 Kasım Dünya Yaratıcı Drama Günü Bildirgesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

çağdaş-drama-derneğiHer 27 Kasım’da Dünya Yaratıcı Drama Günü için uluslararası bir bildirge kaleme alan IDEA, bu yıl, 2014’ün “Çocuk Hakları Sözleşmesinin Kabulünün 25. Yıldönümü” olması nedeniyle, çocukların haklarına vurgu yapan, dramanın, tiyatronun ve eğitimin savunucularının aynı zamanda “Çocuk Hakları”nın da savunucuları olduklarına ilişkin çok-dilli kısa bir video hazırlamıştır. Yaygınlaşması için tüm tiyatroculardan, dramacılardan ve eğitimcilerden paylaşılmasını rica ediyoruz! Dünya Yaratıcı Drama Gününüz Kutlu Olsun!

ÇDD Yönetim Kurulu

“Değerli IDEA Üyeleri ve Dramaya, Eğitime ve Sanatlar Eğitimine Destek Veren Herkese Merhaba, Bildiğiniz gibi 27 Kasım IDEA tarafından Uluslararası Drama/Tiyatro ve Eğitim Günü olarak belirlenmiştir. Her yıl bu günde, drama ve sanat eğitimcilerine, bugünü kutlamaları, alanı savunmaları ve eyleme geçmeleri için bir çağrı yapıyoruz. Kasım ayında, Almanya’nın Rostock kentinde gerçekleştirilmiş olan IDEA Yönetim Kurulu Toplantısın’ın Genel Kurul Başkanı olan Sanja Krsmanovic Tasic, bizlere 2014’ün “Çocuk Hakları Sözleşmesi”nin kabulünün 25. Yıldönümü olduğunu anımsattı. Araştırmadan sorumlu yönetim kurulu üyesi Peter Duffy ise bu konuya vurgu yapan çok-dilli kısa bir videonun hazırlanması ve yayılması amacıyla hemen harekete geçti. https://www.youtube.com/watch?v=FkC-oMlJ2N0&list=UU_cubpo5Ul7PST1DQUkMaKQ&index=1

Ben de 27 Kasım’ı kutlayan, drama, tiyatro ve eğitimi savunan, bu alanlar için eylemde olan tüm IDEA üyelerine hazırlanan videonun yaygınlaştırılması konusunda ısrarda bulunuyorum.”
Robin Pascoe

Çağdaş Drama Derneği

Paylaş.

Yanıtla