Çocuk Tiyatrosu Ustalık Sınıfı Atölyesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Direklerarası Seyircileri 3. Tiyatro Zirvesi “Çocuk Tiyatrosu” USTALIK SINIFI ATÖLYELERİ ile devam ediyor. Direklerarası Seyiricileri koordinatörü Ömer Şahinbaş’ın atölye çalışmaları ile ilgili dergimize yaptığı açıklama şöyle:

19 Mart 2019 tarihindeki zirvenin “Çocuk Tiyatrosu” ustalık sınıfının konusu:

Günümüz çocukları için oyunun hazırlanması.

“Günümüzde Çocuk İçin Sanat” anlayışıyla oyunun hazırlanması Elif Temuçin’in (Tiyatro BeReZe) ; “Çocuk Tiyatrosunda Oyunculuk Anlayışı” ise Derya Yıldırım’ın (Sahne Seyir) yönetecekleri ustalık sınıfı atölyelerinde işlenecek.

Ayni gün Ömer Şahinbaş’ın kolaylaştırıcılığında, Ümit Denizer, Turgut Denizer, Mine Göl Güven ve Derya Yıldırım’ın konuşmacı olacakları sempozyumun konuları, çocuklar için tiyatroda başlangıçlar, duraksamalar ve vazgeçişler, çocuk tiyatrosunun kuramsal olarak gelişememe nedenleri ve günümüz çocuklarının beklentilerini çocuk tiyatrosunun karşılama olanağı olacak.

Bu zirvede Günümüz çocukları için oyunun hazırlanması konusu işlenecek. Çocuklar için tiyatro yapanlar, yapmayı düşünenler (atölyelere ve sempozyuma); çocuk tiyatrosunda beklentileri, talepleri ve önerileri olan sınıf öğretmenleri ve veliler (sempozyuma) katılabilirler.

Yer: Tiyatro Teras Salonu

Vişnezade, Şair Nedim Caddesi, Sporcu Adil Sokak No:2/A Beşiktaş İstanbul

Danışma: Ömer Şahinbaş 0535 359 43 79

direklerarasi.org

Paylaş.

Yanıtla