Çocuklar ve Gençlerle Drama ve Tiyatro Kitabı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber/ BGST Yayınları Mart 2020’de 91. kitabı olarak Dr. Bülent Sezgin tarafından yazılan, Çocuklar ve Gençlerle Drama ve Tiyatro adlı kitabı 3000 adet olarak bastı. Kitap çocuklar ve gençler için drama ve tiyatro çalışması yapanların, mesleki perspektiflerine katkı sunmak amacıyla hazırlanmıştır.

Kitap içeriğinde, okullarda oyun kültürü, yıl sonu gösterileri, tiyatro yarışmaları, eğitimde drama pedagojisi ve kurumlardaki tiyatro müfredatı eleştirel bir şekilde analiz edilerek yenilikçi bakış açıları ortaya konmuştur. Kitabın içindeki uygulama örnekleri uzun yıllardır çocuklarla, gençlerle ve yetişkinlerle pratik çalışma yapan Dr. Bülent Sezgin’in çalışma arşivlerini düzenlemesiyle oluşmuştur. Kitapta okuyucuya mesleki perspektif, uygulama ve müfredat model önerileri sunulmaktadır.

Oyunculara, yönetmenlere, yaratıcı drama uzmanlarına, eğitim fakültesi öğrencilerine, psikologlara, anne ve babalara, drama öğretmenlerine, akademisyenlere, konservatuar öğrencilerine, çocuk gelişimi uzmanlarına, sosyal sorumluluk ve AB projesi yapanlara, pedagoglara, amatör ve profesyonel tiyatroculara ve sivil toplum çalışması yapanlara uygulamaya yönelik katkı sağlamak amacıyla hazırlanan Çocuklar ve Gençlerle Drama ve Tiyatro kitabını internet satış noktalarından (https://www.idefix.com/) temin edebilirsiniz.

Paylaş.

2 yorum

  1. Pingback: “Çocuklar ve Gençlerle Drama ve Tiyatro” Kitabı Çıktı – Yazıyor Son Havadis

  2. Pingback: “Çocuklar ve Gençlerle Drama ve Tiyatro” Kitabı Çıktı - Sanatmania

Yanıtla