Konak Belediyesi’nde Çocuk Tiyatrosu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Konak Belediyesi Kasım ayı etkinlikleri çerçevesinde çocuk tiyatrosuna da büyük yer veriyor. Dr. Selehattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi Avni Anıl Sahnesi ve Güzelyalı Kültür Merkezi Nazım Hikmet Sahnesi sekiz ayrı çocuk tiyatrosuna ev sahipliği yapıyor.

Bu oyunlardan bir tanesi de; Atakalp ve Emot Çocuk Hastaneleri ile Konak Belediyesi işbirliğinde Erçin Sıcakkan Sanat Tiyatrosu’nun sahnelediği ‘Yaşayan Tiyatro’ oyunu. Dr. Selehattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi Avni Anıl Sahnesi’nde sahnelenen oyun çocukların büyük beğenisini topluyor. ‘Yaşayan Tiyatro’yu yazan ve yöneten Erçin Sıcakkan oyunda miniklerin oldukça dikkatini çeken modern tiyatronun “Black Light” tekniğinden yararlanmış. Siyah flüoresan ışıkla boyutlu hale getirilen kuklalar çocukların büyük ilgisini çekiyor. Dans eden eşek, çoraptan yapılmış kuklalar ve palyaçonun dansı minikleri bir çırpıda oyunun içine sokuyor. Özellikle anaokulu ve kreş öğrencileri için keyifli bir oyun sahnelediklerini, atık maddelerden pek çok şey yapılabileceği mesajını verdiklerini ifade eden Erçin Sıcakkan, Atakalp ve Emot Çocuk Hastaneleri ve Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın kendilerine büyük destek verdiğini dile getirerek; “Her iki kurumdan da inanılmaz destek görüyoruz. Hakan Tartan gibi sanata büyük değer veren bir başkanla çalışmak bizi çok mutlu ediyor. Bir günde 750 çocuğa ulaşıyoruz ki bu da çok güzel bir rakam. 2011 yılı hedefimiz 20 bin çocuğa ulaşmak. Başkan Tartan sayesinde her yıl bu salonlarda 40 bin çocuk tiyatro izliyor. Bu da son derece mutluluk verici. Başkanımıza ve kültür müdürlüğüne çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Sıcakkan, en büyük hayalinin ise Konak Belediyesi Çocuk Tiyatrosu’nun kurulması olduğunu söyleyerek; “Büyükşehir Belediyesi Çocuk Tiyatrosu örneğinde olduğu gibi Konak Belediyesi çatısı altında da bir çocuk tiyatrosu kurulabilir ve bu Hakan Tartan’a çok yakışır. Biz Atakalp&Emot Çocuk Hastaneleri Erçin Sıcakkan Sanat Tiyatrosu olarak bu göreve talibiz” diye konuştu.

Haberciniz

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.