Okullarda Oyun Kültürü

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber/ Çocuklar ve gençlere yönelik pratik eğitim yapanların dikkatine. Oyun Hareketi Derneği başkanı Nedim Buğral tarafından yazılan Okullarda Oyun Kültürü adlı kitabın editörlüğünü Zeynep Sena Akkuş üstlenmiş. Oyun, drama ve tiyatro eğitimi alanında uzun yıllardır uygulama düzeyinde çalışmalar yapan, aynı zamanda Mimesis Sahne Sanatları Portali’nin de düzenli yazarlarından birisi olan Nedim Buğral; BM Çocuk Hakları sözleşmesinin 31.maddesine de atıfla serbest oyunların önemine dikkat çekiyor.

“Okullarda oyun kültürü, öğrencinin okulun kapısından girdiği andan çıktığı ana kadar geçen süreyi hatta okulun öğrenciye, okul zamanı dışında verdiği her türlü sorumluluğu ve bu sorumluluk harcanan zamanı ve eylemleri kapsar.” diyen Nedim Buğral kitapta farklı yaş grupları için çok sayıda oyun etkinlikleri önerileri sunuyor.

Kitaba ücretsiz bir şekilde ulaşmak için http://www.oyunhareketidernegi.com/okullarda-oyun-kulturu-2 linkine tıklayabilirsiniz.  Mimesis Sahne Sanatları Portali okuyucularına yönelik olarak da kitabı okullarda oyun kültürü – kitap bu sayfadan da paylaşmak istiyoruz.

Paylaş.

Yanıtla