Şehir tiyatrolarında çocuklara iki yıllık ücretsiz eğitim

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hürriyet gazetesinden Ömür Kurt’un İBBŞT Çocuk Eğitim Birimi sorumlusu Deniz Yeşil Mavi ile yaptığı röportajı okuyucularımızın dikkatine sunuyoruz.

Şehir tiyatrolarında çocuklara iki yıllık ücretsiz eğitim

İki yılda bir düzenlenen seçmelerle 8, 9 ve 10 yaşlarındaki çocuklar iki yıllık ücretsiz tiyatro eğitimine başlıyor ve iki yılın sonunda yepyeni bir insan olarak hayatına devam ediyor. İBB Şehir Tiyatroları Çocuk Eğitim Birimi Sorumlusu Deniz Yeşil Mavi ve öğrencileriyle buluştuk, tiyatronun iyileştirici gücünü onlardan dinledik.

Çocuk Eğitim Birimi ne zaman kuruldu?

Çocuk Eğitim Birimi 1935’lerden beri Şehir Tiyatrosu’nun bir parçası ve çocuklara iki yıllık ücretsiz eğitim veren özel bir birimdir. Eskiden konservatuvar yokken kurulmuş, birçok sanatçı yetiştirmiş, usta çırak ilişkisiyle birçok ismi Türk tiyatrosuna kazandırmış… Bu isimler arasında Perihan Savaş, Selma Kutluğ gibi isimlerin yanı sıra günümüzden Tuğçe Açıkgöz, Özge Borak gibi oyuncular var. Aslında bu liste çok uzun. İki yıl ücretsiz olan eğitimimizde 8, 9 ve 10 yaş çocuklarına eğitim veriyoruz. Diksiyon, dramaturgi, sosyal beceri, tasarım, müzik, sahne, doğaçlama ve dans derslerinden oluşan bir eğitim bu.

Haberin devamı için https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/seciniz/sehir-tiyatrolarinda-cocuklara-iki-yillik-ucretsiz-egitim-42163470  tıklayınız. 

Kaynak: Hürriyet Gazetesi

Paylaş.

Yanıtla