Assitej Türkiye Merkezi Deprem Açıklaması

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber/ Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği ASSITEJ Türkiye Merkezi’nin deprem konusundaki açıklamasını okuyucuların dikkatine sunarız.

Üzgünüz. 6 Şubat tarihinde Türkiye ve Suriye’de yaşanan 7,7 şiddetinde ve 7,6 şiddetindeki iki büyük deprem benzeri görülmemiş insani bir tragedi yarattı. Resmi rakamlara göre Türkiye’de 41 bin kişi, Suriye’de 5 bin kişi hayatını kaybetti.

Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği ASSITEJ Türkiye Merkezi olarak yaşanan deprem felaketi sonrasında vefat eden tüm vatandaşlarımıza ve yakınlarına baş sağlığı diliyoruz.

Yaşanan iki büyük depremin yarattığı travmaların ve hasarların aşılmasında sanatın ve özelde tiyatronun iyileştirici gücüne inanıyoruz. ASSITEJ Türkiye Merkezi olarak bölgedeki çocuk ve gençlik tiyatrosu yapan paydaşlarımızla dayanışma içinde olacağız ve aynı zamanda deprem sonrasında çocuklar ve gençlerin psikolojik olarak iyileşmesi sürecinde yapacağımız projelerle katkı sunacağız. Tüm üyelerimizden gelen önerileri bekliyoruz.

https://www.assitej.org.tr/

Paylaş.

Yanıtla