Kuzey ve Doğu Suriye’de Çocuk Tiyatro Günleri Gerçekleştirildi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kuzey ve Doğu Suriye’deki kültür hareketlerinin ortak hazırladığı Çocuk Tiyatro Günleri, ‘Özgürlük çocukluktan başlar’ sloganıyla, Qamişlo Muahmmed Şexo Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi.

Hilala Zêrin Hareketi, TEV-ÇAND Kültür Hareketi ve Şilêr Çocuk Komitesi’nin ortak hazırladığı, çocuklar da tiyatro sevgisini, kendini ifade etme, öz güven yaratma ve yaratıcılığı geliştirmeyi amaçlayan Rojava Çocuk Tiyatrosu projesi kapsamında hazırlanan Çocuk Tiyatro Günleri’nin 4’üncüsünü Kuzey ve Doğu Suriye’nin Qamişlo kentinde Mıhammed Şexo Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirdi. “Özgürlük çocukluktan başlar” sloganı ile yapılan etkinliğe çocuk tiyatro grupları ve müzik grupları katılırken, yüzlerce çocuk da izledi.

Saldırılarda yaşamını yitiren çocuklar anıldı

Etkinliğe, Til Temir’de Türkiye’nin saldırıları sonucunda yaşamını yitiren çocuklar anılarak başlandı. İlk olarak Girbavê Grubu’nun hazırladığı eski bir Kürt hikayesi olan çocuk ve aile ilişkisini anlatan Şengê Penge oyunu sergilendi. Ardından Şilêr Çocuk Grubu, Çuk û Pîre oyunu ile Sarya Baran Tiyatro Grubu Daveta Nok û Nîska oyunları ile sahne aldı. Çocuklara bilmece, soru ve tekerlemeler soruldu ve bilenlere hediyeler verildi.

Devamı için tıklayınız.

Yeni Yaşam

Paylaş.

Yanıtla