Tepebaşı Belediyesi Tiyatro Günleri “#birarada” 7-14 Ocak 2024

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber/ “Tepebaşı Belediyesi Tiyatro Günleri” 7-14 Ocak 2024 tarihleri arasında “#birarada” sloganıyla ile tüm sanatseverleri Eskişehir’de bir araya getirmeye hazırlanıyor!

Tepebaşı Belediyesi; içerisinde tiyatro oyunlarının, alanında uzman kişiler tarafından yürütülecek çeşitli atölyelerin, panellerin, konserlerin olduğu ve festival havasında gerçekleşmesi planlanan “Tiyatro Günleri” ni şehre kazandırmaya hazırlanıyor.

Festivalin ayrıntılı içeriğine bakıldığında; Eskişehir’de daha önce oynanmamış oyunların da seyirci ile buluşturulacağı görülüyor.7-14 Ocak tarihleri arasında her gün en az iki oyunun farklı mekanlarda sahnelenmesi planlanıyor. Oyun ve mekân seçimleri ile şehre farklı izleme deneyimleri kazandırmayı amaçlayan festivalin mekanları ise şu şekilde:

29 Ekim Gençlik Merkezi- Ali İsmail Korkmaz Sahnesi, Atilla Özer Karikatürlü Ev, Tepebaşı Belediyesi Sergi Salonu, Dario Fo Deneysel Sahne, Zübeyde Hanım Kültür Merkezi.

Festival oyunlarının listesi şu şekilde:

  1. Tepebaşı Gençlik Tiyatrosu: “Elbe”,
  2. Ekip Kafile: “Sevgi ve Her Şey”,
  3. Dario Fo Deneysel Sahne: “Gotik Afrika”,
  4. Tiyatro Bereze: “Her Şey Gözümüzün Önünde Oldu”,
  5. Woerk Theatre: “Folie A Deux”,
  6. Zamban Performance: “Oidipus”,
  7. Hatay Belediyesi Şehir Tiyatrosu: “Kadın İstasyonu”,
  8. Nomad Performance: “Displaced”,
  9. Tiyatro Oyun İşleri: “Palto”,
  10. İnsanlık Komedyası: “Romeo & Juliet Son Masal”,
  11. Artalan Kolektif: “Hatırlarsanız Mahremiyet Demiştik”,
  12. Tiyatro Step: “Tanrıyı Gören Köpek”,
  13. Hangardz: “Yüreğim Dağlardadır”,
  14. Baküs Sahne: “Yapmamayı Tercih Ederim”.

“Tiyatro Günleri” kapsamında alanında uzman ve çeşitli akademik seviyelerden yürütücülerle birlikte altı farklı atölye ve iki farklı panel düzenlenmesi planlanmaktadır.

Atölyeleri yapacak olan yürütücüler ve atölyeler şu şekilde:

  1. Prof. Dr. Ebru Gökdağ ile “Ezilenlerin Tiyatrosu” Atölyesi,
  2. Öğr. Gör. Atilla Gündoğdu ile “Ses Çıkarma” Atölyesi,
  3. Öğr. Gör. Nazan Yerli ile “Kendi Sesini Bul: Feldenkrais Atölyesi”,
  4. Erdeniz Kurucan ile “Meisner Tekniği” Atölyesi,
  5. Ezgi Adanç ile “Beden Farkındalığı” Atölyesi,
  6. Dr. Öğr. Üyesi Ozan Ömer Akgül ile “Yazarlık” Atölyesi.

“Tiyatro Günleri” kapsamında “Gençlik Tiyatrosu ve Gençler İçin Tiyatro” ve “Oyuncular Sendikası” olarak iki farklı panel düzenlenecektir. Türkiye’de gençlik tiyatrosu kurulum aşamaları, oluşumları, eğitimleri, içerikleri ve bu oluşumun yaygınlaştırılma aşamaları “Gençlik Tiyatrosu ve Gençler İçin Tiyatro” Paneli’nin konularını içeriyor. Söz konusu panele konuşmacı olarak; Oyuncu Tilbe Saran, Doç. Dr. Bülent Sezgin, Tepebaşı Belediyesi Gençlik Tiyatrosu eğitmenleri Fatih Pazvantoğlu ve Melis Nur Ölçersoy yer alacaktır.

“Oyuncular Sendikası” ile gerçekleştirilecek olan panelde ise Tuba Erdem, Yeşim Girgin, Taner Rumeli, Emre Yetim katılımcılar ile Oyuncular Sendikası’nın dünden bugüne gelişimi, Türkiye’de oyuncuların çalışma hakları, ulusal ve uluslararası örneklerle oyuncu hakları, gelecekte oyunculuk ve yapay zekâ, telif hakları üzerine konuşmalar gerçekleştirilecektir. Soru ve cevap kısmının da olacağı panellerde, katılımcıların öğretici, sorgulayıcı ve eğlenceli vakit geçirmesi hedeflenmektedir.

Festivalde Oyuncular Sendikası’nın organize ettiği “Oyuncularla #birarada Söyleşi” etkinliği düzenlenecek. Ülke çapında ses getiren işler yapmış oyuncular ve ustalar, yapılacak söyleşilerde deneyimlerini aktaracak.

“Tepebaşı Belediyesi Tiyatro Günleri” adıyla gerçekleşecek olan festival, 7 Ocak 2024 saat 17:00’de
ESPARK AVM önünden başlayarak Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’ne kadar sürecek Açılış Korteji
ve ardından yapılacak Açılış Töreni ile başlayacaktır.

Tiyatro oyunları, atölyeler, paneller, söyleşiler, açılış ve kapanış konserleri ile şehir sakinlerine, #birarada olacakları zengin bir tiyatro haftası sunmaya hazırlanıyor. Tüm etkinliklerin ücretsiz olacağı festivalin davetiyelerine ve atölye başvuru formlarına Tiyatro Günleri’nin medya sponsoru olan tiyatrolar.com.tr’den ulaşılabilir.

7-14 Ocak 2024 tarihlerinde #birarada olmaya tüm Eskişehir halkı davetlidir…

 

Paylaş.

Yanıtla