Canlı Betimlemeyle Sanat Deneyimi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Türk Telekom ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü İstanbul Devlet Tiyatrosu işbirliğiyle düzenlenen “Erişilebilir Tiyatro” kapsamında “Güneşle Buluşmak İsteyen Kardan Adam” çocuk oyunu sahnelendi.

Türk Telekom ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü İstanbul Devlet Tiyatrosu işbirliğiyle hayata geçirilen “Erişilebilir Tiyatro” projesi kapsamında “Güneşle Buluşmak İsteyen Kardan Adam” çocuk oyunu sahnelendi.

Türk Telekom’dan yapılan açıklamaya göre, Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleştirilen programda görme ve işitme engelli çocuklar ile aileleri, canlı betimleme, sahne turu ve üst yazı uygulamalarıyla sanat deneyimi yaşadı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Telekom Kurumsal İletişim Direktörü Arif Sancaktaroğlu, sanatı toplumun her kesimine ulaştırmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “Bu yıl başlattığımız ‘Erişilebilir Tiyatro’ projesi kapsamında da görme ve işitme engelli sanatseverlere görsel, işitsel ve fiziksel engelleri aşan bir deneyim ile doyasıya bir tiyatro keyfi yaşatıyoruz” ifadesini kullandı.

Ramazan Bayramı tatilinde görme ve işitme engelli çocuklar için ilk “Erişilebilir Tiyatro” deneyimini gerçekleştirdiklerini anlatan Sancaktaroğlu, “Türk Telekom olarak teknolojiyi faydaya dönüştürerek sanatta engelleri ortadan kaldıran çalışmalara imza atmayı sürdüreceğiz” değerlendirmesini yaptı.

Proje sayesinde çocukların canlı betimleme ile ayrıntıları kaçırmadan oyunu deneyimlemesine imkan sağlanması hedefleniyor.

Gazete Duvar

Paylaş.

Yanıtla