Gençler için Tiyatroda Ortak Yaratım ve Yazım Atölyesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber/ Direklerarası Seyircileri’nin etkinliği olarak tasarlanan, Kartal Uğur Okulları ev sahipliğinde ve London Anglia Ruskin Üniversitesi Cambridge School of Creative Industries’in öğretim üyeleri Dr. Heather Lilley ve Dr. Nazlıhan Yenişehirlioğlu liderliğinde Gençlik Tiyatrosu için 23-25 Mayıs’ta 3 günlük “Ortak Yaratım ve Yazım” Atölyeleri İstanbul’da yapıldı.

Program Hedefi; kendi hayatlarından esinlenerek sahne metinleri ortaya çıkarmaları hedeflenen 16-19 yaş aralığındaki öğrencilerin; 10 saatlik bedeni oyuna hazırlama etkinlikleri (ısınma oyunları, beden dili çalışmaları, grup dinamiğini güçlendiren aktiviteler) ve  doğaçlama çalışmaları (eşli ve grup halinde yapılan oyunlar, ritim ve hareket çalışmaları, mekân kullanımı ve etkileşim teknikleri) ile başlayan bir sürecin ardından, bu sırada kendiliğinden oluşan grupların çıkarttıkları konuların içeriklerini kurguladıkları bir prova sürecinden sonra bu sekansları tiyatro sahnesinde bizlere sunmaları idi.

Atölyede katılımcılar birbirlerini tanıma ve grup dinamiğini geliştirme amaçlı çeşitli oyunlar oynadı. Doğaçlama teknikleri üzerinde yoğunlaşıldı; öğrenciler, farklı durumlar ve karakterler üzerinden sahneleme çalışmaları yaptı. Sonrasında gruplar oluşturularak, seçilen temalar üzerinde kısa oyunlar yazıldı ve bu oyunların prova süreci başladı.

Prova sürecinde, beden dili, ses kullanımı ve sahne yerleşimi gibi tiyatro teknikleri üzerinde duruldu.

Son gün, öğrenciler hazırladıkları oyunları sahneye koyarak ailelerine ve diğer katılımcılara sergilediler.

Paylaş.

Yanıtla