Oturan Boğa Çocuk Oyunu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bu Oturan Boğa şiddet karşıtı! Kemal Kocatürk’ün “yalansız, yalın ve harbiden tiyatro” söylemi etrafında şekillenerek Türk tiyatrosuna yeni bir soluk getiren Tiyatro Kumpanyası, yeni yılda çocuklara yönelik şiddet karşıtı, müzikli ve danslı bir çocuk oyunuyla sahneye çıkıyor.
Etkileyici diyaloglarıyla dikkat çeken “Oturan Boğa” adlı oyunun amacı, çocuklar arasında kaba gücün değil, akıl gücünün önemini vurgulamak.

Yetişkinlerin dünyasında ırkçılığın, savaşların ve binbir türlü nefret söyleminin arasında kaybolan çocuklar için yepyeni, savaş karşıtı bir oyun sahneye konuyor: “Oturan Boğa”. Tiyatro Kumpanyası’nın kurucusu Kemal Kocatürk tarafından yazılan ve yönetilen oyun, müzikler ve danslar eşliğinde çocuklara hoşgörünün önemini anlatırken, ailelere de barışsever nesiller yetiştirmenin önemini aktarmaya çalışıyor.

“Oturan Boğa”, 12-13 Ocak 2013 tarihlerinde Şişli’deki Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu’nda minik seyircilerine merhaba demeye hazırlanıyor. Dört yaş ve üzeri çocuklara yönelik hazırlanan oyunun bilet fiyatı ise 15 TL. Biletler Şişli-Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu ve Biletix gişesinden ve internet üzerinde ise Biletix satılacaktır.

Kaşlarını çatmayan kahraman boğa

Oyunun başrol oyuncusu, çocukluğumuzdan bu yana bize öğretilen çatık kaşlı, sinirli ve dövüşçü boğaların aksine, “pısırık” bir boğa olarak çiftlikte ün salmış Koca Dayı’dır. Koca Dayı dışında, doğanın içindeki bu çiftlikte özgürce yaşayan boğaların en büyük hayali, insanlar tarafından seçilip ünlü olmaktır. Ancak çiftlikten ünlü olma umuduyla ayrılan boğaların akıbeti meçhuldür.

Bir gün yeğeni Püsküllü’nün diğer boğalar tarafından tartaklandığını gören Koca Dayı, yeğenini diğer boğaların elinden kurtarmaya çalışırken gücünü kullanmak zorunda kalmış, bu nedenle de insanlar tarafından “ünlü boğa” yapılmak amacıyla seçilmiştir. Ancak Koca Dayı, dövüşmesi için çıkarıldığı boğa güreşi arenasında kaba gücüyle değil, aklını kullanarak arkadaşlarını ve kendini acımasız Matador’un elinden kurtarmayı başarmıştır. İşte “Oturan Boğa” unvanı da, ona bu kahramanlık öyküsüyle bahşedilmiştir.

Daha önce çiftlikte “korkak” olarak tanınan Oturan Boğa, bu kez şiddetin şiddeti doğuracağını, sevginin, şiddet dâhil tüm kaba güce dayalı aşağılamaları yenebileceğini tüm dünyaya duyurmuştur. Bu sayede, kavgacılığı seçmeyenin aslında iyi yürekli ve şiddet karşıtı olduğunu herkese göstermiştir.

Pelerin ardındaki barış elçileri

Oturan Boğa oyununun müzikleri, beste ve müzik yarışmalarında birçok birincilik kazanmış olan Mertol Şalt tarafından hazırlandı. Oyunun koreografisi ise, yıllarını Devlet Opera Balesi’nde geçirmiş usta koreograf ve balerin Salima Sökmen’in yaratıcılığıyla şekillendi. Oyunun dekor tasarımından İstanbul Şehir Tiyatrosu’nun usta ismi Sırrı Topraktepe, kostüm tasarımından da Yeşim Türkgeldi sorumlu. Işık tasarımını Metin Çelebi’nin gerçekleştirdiği oyunda, Nilgün Atılgan, Efe Akyalçın, Ozan Sevin, Elif Küçükkoyuncu, Damla Cangül, Erkin Keskin ve Hazel Çamlıdere gibi oyuncular başlıca rolleri paylaşıyorlar.

Tiyatro Kumpanyası

www.tiyatrokumpanyasi.com

info@tiyatrokumpanyasi.com

0212 237 87 22

Paylaş.

Yanıtla