Caillou (Kayyu) Tiyatro Sahnesinde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis/Haber

Küçük çocukların tekrarlarını bile defalarca izlediği, çizgi film karakteri Caillou artık tiyatroda

Keşif Organizasyon’un Kukla Karagöz Derneği ile birlikte geliştirdiği projeyi 15 yıldır gösteri düzenleyen Başkent Tiyatroları sahneye müzikal olarak taşıdı. Çizgi film karakterlerini oyuncuların canlandırdığı müzikalde Gilbert hareketli maket olarak sahnede yer alıyor.

Keşif Organizasyon’un sahibi Hakan Yıldırım 35 kişilik bir ekiple aynı anda pek çok yerde oynayabildiklerini ve Türkiye’nin her yerinden gösteri talebi aldıklarını belirtti. Yıldırım, Caillou karakterini sahneye taşırken gösterilen bölümlerden en eğitici olanlarını sahneye taşımaya özen göstererek çocukların ilgisini çektiklerini söyledi. 45 dakika süren “Caillou’nun Hayal Dünyası” adlı müzikalin galası 9 Ocak 2011’de Ankara Büyükşehir Belediye Tiyatrosu’nda saat 11.00 ve 14.00 gösterimleriyle yapılacak.

Caillou karşımıza sadece müzikal olarak çıkmıyor. 30’ar dakika süren  kukla tiyatrosu ve gölge tiyatrosu formlarıyla da farklı biçimlerde sahneye taşınıyor. Bu gösterilerin öncesi ve sonrasında Caillou maskotu sahnede yer alıyor.

Caillou yeni yılın ilk gününde de Ankamall Sanatolia Sahnesi’nde saat 17.00’de çocuklarla buluşacak.

Ceren Okur / MİMESİS

Paylaş.

3 yorum

  1. harika çocuklar yani 0-6 yaş gurubu buna bayılıyor. Ben küçük yaşta tiyatro oynadım bu oyundan sonra fobi olarak bir iki tane daha oynadım tiyatro harika ve böyle bir paylaşım sitesi açmak çok mantıklı. Bu arada oyun gerçekten güzeldi ..

Yanıtla