‘Düşler Bahçesi’ Çocuklar İçin Sahne Alacak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sabancı Üniversitesi Tiyatro Kulübü öğrencileri, “Düşler Bahçesi” adlı yeni çocuk tiyatrosu projeleri ile Anadolu’nun farklı şehirlerini gezerek çocuklar için sahne alacaklar.

Sabancı Üniversitesi Tiyatro Kulübü “SU Oyuncuları” bu yıl ilk kez hayata geçirecekleri “Düşler Bahçesi” adlı çocuk tiyatrosu projeleri ile 25 ve 25 Ocak 2011 Pazartesi ve Salı günü İl Özel İdare Salonu’nda Kayserili çocuklarla buluşacak. Tiyatronun ulaşamadığı yerlere giderek, çocuklara güzel bir anı armağan etmeyi de amaçlayan öğrenciler ilk kez bu proje ile Anadolu’nun farklı illerinde sahne alacaklar. Günde 3 kez sahneye konacak oyun ile Kayseri’de yaklaşık 2 bin civarı çocuğa ulaşmayı hedefliyor.

Toplumsal duyarlılık bilinci ile bir sanat dalını birleştiren SU Oyuncuları projelerini şu şekilde ifade ediyorlar:

“Bu bağlamda, tiyatroyla henüz tanışamamış gerek İstanbul’da gerek Anadolu’nun değişik bölgelerinde milyonlarca insan ve çocuk bulunuyor. Çocuklara tiyatronun nasıl bir sanat dalı olduğunu göstermek ve onlara oyunumuzla ulaşmak amacıyla yola çıktık. Ayrıca yurt genelinde böyle projelerin az olduğunu tespit ederek, oyunumuzu İstanbul dışında Anadolu’nun farklı illerinde oynamaya karar verdik. Böylece, bir üniversite tiyatro kulübünün yapabileceklerini ve sonucunda oluşabilecek faydaları herkese göstermiş olacağız. Bununla birlikte farklı illerdeki öğrencilere ulaşıp onlara da farklı birer tecrübe yaşatmış olacağız.”

Haber Fx

Paylaş.

Yanıtla