Merhaba Sanat Tiyatrosu Turne Yollarında

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Merhaba Sanat Tiyatrosu Karanlığın İçinde Aydınlık Yüzler “Ölülerimiz Konuşuyor” adlı politik belgesel oyunuyla Güneydoğu ve Doğu bölgesini geziyor. Topluluk oyun sahnelediği şehir il ve ilçelerde toplumsal duyarlılığını ortaya koyuyor. Merhaba Sanat Tiyatrosu “Demokratik Çözüm” çadırlarını gezerek toplumsal barışa katkı sunmaya çalışıyor.

Yaklaşık 20 yıldır Türkiye genelinde turneler yapan, Merhaba Sanat Tiyatrosu toplumsal duyarlılığını sanatsal estetik ve nitelikle birleştirerek her tiyatro sezonunda tiyatro izleyicisiyle buluşuyor. 2010–2011 tiyatro sezonunda Adil Okay’ın yazdığı Ramazan Velieceoğlun’un yönettiği; Karanlığın İçinde Aydınlık Yüzler “Ölülerimiz Konuşuyor” adlı politik belgesel nitelikli tiyatro oyunuyla karanlığa ışık tutuyor. 1915’den günümüze kadar insan hakları mücadelesin de idam edilen, faili meçhullerde kurban giden, işkence hanelerde öldürülerek hayatını kayıp eden devrimci değerlerimizin konuşturduğu politik belgesel tiyatro oyunuyla Güneydoğu ve Doğu’daki tiyatro izleyicisiyle buluşuyor.

Şanlı Urfa merkezden 1. etap turnesine başlayan Merhaba Sanat Tiyatrosu ekibi bölgede yaşanan politik durama duyarsız kalmadılar “Demokratik Çözüm” çadırlarına yaptıkları ziyaretlerle duruma ilişkin düşüncelerini dile getirdiler. Merhaba Sanat Tiyatro genel sanat yönetmeni Ramazan Velieceoğlu, Daha güzel bir dünya daha güçlü bir insan daha mutlu bir yaşam için barış hemen şimdi. Velieceoğlu düşüncelerini şu şekilde aktardı… “Çocukları panzerlerin ezmediği,  gaz balarının atılmadığı, gençlerin ölmediği, anaların gözyaşı dökmediği, herkesin kendi anadilinde türkülerini söylediği, savaşların olmadığı, insanların kardeşçe barış içinde yaşadığı, bir dünya umut ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerimizi ancak tiyatro ile aktarıyoruz” dedi.

Ali Osman Abalı / www.mersinyasam.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.