Sincap Tiyatrosu’ndan Çevreci Oyun

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde Çevre ve Orman Bakanlığı Eğitim Daire Başkanlığı’nca 2011 Dünya Ormancılık Yılı nedeniyle “ Elinle Yaktığını Gözyaşınla Söndürme “ isimli oyun Sincap Çocuk Tiyatrosu tarafından sunuldu.
Hisarcık Atatürk ve Cumhuriyet İlköğretim okullarında eğitim gören öğrencilere orman, doğa ve çevre sevgisi kazandırmayı amaçlayan ve Alo 177 Orman Yangın İhbar Hattı’nın önemini anlatan “Elinle Yaktığını Gözyaşınla Söndürme “ isimli oyun müzik ve dans eşliğinde Sincap Çocuk Tiyatrosu tarafından Belediye Düğün salonunda sahnelendi.

Oyunun Yönetmeni Salih Aztekin tiyatro gösterisinin amacının, 2011 Dünya Ormancılık Yılı kapsamında çocuklara ormanı sevdirmek, korumak, bunu tiyatro ve müzik yoluyla anlatmak olduğunu vurgulayarak, “Gösterime sunduğumuz oyunda ormanların bizim için ne kadar faydalı olduğunu, ormanlardan ağaç kesilmemesi gerektiğini, özellikle ağaçların oksijen deposu olduğunu, ayrıca bunlardan masa sandalye yapıldığını belirtiyoruz. Boş yere kağıt harcamamaları gerektiğine değiniyoruz. Çünkü ülkemizde çok ciddi anlamda kâğıt tüketimi var. Ormanda ağaç kesen birini gördüklerinde ALO 177 orman Yangın İhbar Hattı’nı aramaları gerektiğini anlattık. Bu turneye Eskişehir’den başladık, Kütahya’nın Emet, Çavdarhisar ve Hisarcık ilçelerinde sahneye koyduk. Isparta ve Burdur’da devam edeceğiz. Turne yaklaşık iki ay sürecek” diye konuştu.

HABERX

Paylaş.

Yanıtla