Yedi Köyün Yargıcı Ankara Deneme Sahnesi’nde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Türkiye’nin en eski tiyatrolarından Ankara Deneme Sahnesi, Yedi Köyün Yargıcı adlı çocuk oyunu ve Kardeşlik Töreni-Samah adlı gösteriyle bu sezon son kez izleyici karşısına çıkıyor.

Türkiye’nin en eski tiyatrolarından Ankara Deneme Sahnesi, Müzikli Danslı Çocuk Oyunu Yedi Köyün Yargıcı ve Kardeşlik Töreni-Samah adlı gösteriyle izleyici karşısına çıkacak.

Ertan Gösteri Merkezi’ndeki Kardeşlik Töreni-Samah, 23-30 Mayıs tarihlerinde saat 20:30’da seyirciyle buluşacak.

Amaç, güzel toplum

Ankara Deneme Sahnesi’nin bin yılın geleneğini, Kardeşlik Töreni?Samah adlı gösteri ile yeniden sahneye taşıdığını belirten Prof. Dr. Nurhan Karadağ, “Alevi-Bektaşi geleneğine ilişkin bu törenleri, Anadolu’nun hala yaşayan hümanist düşüncesini yeniden yorumlayarak izleyiciyle buluşturmayı vazgeçilmez bir görev olarak görüyoruz” dedi. Karadağ, “Anadolu mozaiğinin bu çok renkli parçasını halkımıza tanıtmayı, insanlarımızın birbirini sevmesini ve yarının güzel toplumunu oluşturmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Yedi Köyün Yargıcı

Herkesi kandırarak kazanç elde etmek isteyen bir satıcının kendi kurduğu tuzaklara düşmesini komik ve eğlenceli bir dille anlatan Yedi Köyün Yargıcı adlı müzikli danslı çocuk oyunu ise, 29 Mayıs saat 13:00’te çocuklara tiyatronun kapılarını aralayacak.

Yedi Köyün Yargıcı adlı oyunda, Umay Karadağ, Hakan Güngör, Arzu Yolgösteren, Yasin Öksüz, Ulaş Karadağ, Hanife Birben, Filiz Can, Barış Arslan, Merve Özkan, Başak Gürdal, Berk Lişesivdin ve Gizem Erdoğan sahne alıyor.

Çocuklar yargıç olacak

Sönmez Atasoy’un yazdığı, Umut Karadağ’ın yönettiği oyunda, doğruluk, dürüstlük, kardeşlik gibi kavramlar, çocukların da oyuna yargıç olarak katılmasıyla çarpıcı bir şekilde vurgulanıyor.

Karagöz Hacivat, Kavuklu Pişekar ve seyirlik oyunu biçimlerini organik olarak oyun içinde kullandıklarını belirten yönetmen Umut Karadağ, “Halk dansları ve müziğinden de olabildiğince yararlandık” diye konuştu.

Hürriyet

Paylaş.

Yanıtla