BiTiyatro'dan "Yeni Kiracı"

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / “Tiyatronun çok yalın bir düşünceye gereksinimi var: tek bir saplantıya; yalın, çok açık, kendini gösteren bir gelişmeye.”

Eugene Ionesco’nun sözleri bunlar. Altı yıldır bu saplantıyı sahnenin tam ortasında kanlı canlı tutan biTiyatro ekibini Ionesco’nun yanı başına taşıyanda bu fikirde ki ortaklık belki. Gerçekliği kaçırmayan ama kurguya da hakkını veren, dinamizmini olanca açıklığıyla paylaşan, seyirciyi seyirci olmaktan çıkaran biTiyatro, bu yolu fazlasıyla sevmiş görünüyor. Çünkü sahne, sokağın bir devamıdır.

Ve siz! Her daim kiracı konumunda tutulmaya çalışılan ve sadece istatistiki bir tüketici olarak görülenler! Kapitalizmin akıldışı hayat önermesinden çıkan tuhaflık evrenine hoşgeldiniz. Hem de ne tuhaflık! Doğru söyleyin, şu ‘sokaktan’ mı geldiniz?

Tiyatro, sinema ve televizyon izleyicisinin yakından tanıdığı başarılı oyuncu ve yönetmen Laçin Ceylan, daha önce iki kez yorumladığı Ionesco’yu bu kez, “YeniKiracı” adlı oyunuyla sahneye taşıyor.  İstanbul Tiyatro Festivali’nde bu yıl sahnelenen oyun, seyircisinden aldığı cesaretle sezon içinde seyircisiyle bir araya geliyor. Ilk durak 1 Aralık saat 20:30 da ve 2 aralık saat:18:00 de Kartal Sanat Tiyatrosu’nda … Daha sonra 1 aralık CKM ve 24 Aralık’da da Yunus Emre Kültür Merkezi’nde seyircisiyle buluşmanın heyecanı içinde.

Biletlerwww.biletinial.comda….Bilgiiçin www.bitiyatro.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.