Ziya Azazi: Deneysel Dönüş Atölyesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Dancentrum, koreograf/dansçı Ziya Azazi eğitmenliğinde 21-23 aralık 2o12 tarihlerinde Deneysel Dönüş Atölyesi düzenliyor.
Çağdaş dans teknikleri ile sufi dansını fiziksel ortamda buluşturan atölyenin amacı, hem yeni katılımcılara temel dönüş bilgisini vermek, hem de dönüşü daha önce deneyimlemiş katılımcılara Ziya Azazi’nin en son atölyesinden bu yana geçen bir yıllık süreçteki birikimlerini paylaşıp, dönüşlerini nasıl zenginleştirebileceklerini aktarmak…
deneysel dönüş atölyesi
toplam 12 saat
tarih./saat.
21 aralık 2o12 cuma, 19.3o – 23.oo
22 aralık 2o12 cumartesi, 17.oo – 21.oo
23 aralık 2o12 pazar 12.oo – 16.oo
eğitmen. Ziya Azazi
kontenjan. Sınıf kontenjanı maksimum 15 kişi olduğundan bir an önce kayıt yaptırmanızı tavsiye ederiz.
Ziya Azazi
Antakya’da doğan Ziya Azazi, İTÜ Maden Mühendisliği’nde okurken otodidaktif jimnastik eğitimini tamamladı. 199o-1994 yılları arasında İstanbul Şehir Tiyatroları’nda modern dansçı ve koreograf olarak çalıştı. 1994-1999 yılları arasında pek çok uluslararası festivallere katıldı ve Viyana’da birçok farklı disiplinden oluşan topluluklarda dans etti. 1999 yılında ‘Unterwegs Tabula Rasa’ adlı solosu ile Avrupa temelli bir dans jürisi tarafından, Avusturya’da senenin en başarılı dansçısı seçildi ve‘danceweb’ adlı dans bursunu kazanarak ‘summer dance week/vienna’ya katıldı.

2ooo-2oo2 yılları arasında Vienna Volksoper, The Theaterhaus Stuttgart ve The Grand Theatre de Geneve gibi kurumlarda Sebastian Prantl, Philippe Arlaud, Anne-Marie Gros, Ismael Ivo, Jan Fabre, Thierry Smits, Koffi Koko ve Marcia Haydée gibi önemli koreograf ve yönetmenlerle çalıştı. Bu oluşumlarla Avusturya dışında birçok Avrupa ülkesi, Güney Amerika, Asya ve Ortodoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde ülkelerinde gösteri yaptı.

1999 yılından itibaren Sufi derviş dönüşlerine dayanan geleneksel dans hakkında araştırmalarına başladı ve bu araştırma sürecinde birçok proje üretti. Bu projeleriyle Sertab Erener, Mercan Dede, Tuluğ Tırpan, Yılmaz Erdoğan, Orhan Şallıel ile birlikte performanslar gerçekleştirdi. Ziya Azazi, 2oo3 yılında rejisiniYoshi Oido‘nun üstlendiği Time Out Londra yılın en iyi prodüksiyonu ödülünü kazanan ‘Die Zofen’ oyununda yer aldı. Azazi, çalışmalarına Türkiye ve Avrupa’da devam ediyor.

‘….İnsan tutkunun aşamalarından geçerek, kendi yolunun sonunda gerçeği bulur. Benim yolum trans ile sonuçlanan haz dolu ve esrik tekrarlar ile döngüler oluşturmak ve dönmek. Varlığım bu sihri aydınlatmak için bir araç görevi görür. Kullanılan üç etekli kostüm bu etkiyi yoğunlaştırır; önemli karakterler haline gelerek hazzı temsil eden renklerin çeşitliliğini, formlarını ve enerjiyi ifade ederler. Bu dinamik, metaforik solo klasik Sufi dansını görkemli bir sanat şeklinde sunmaktadır. Dönen derviş bir şekil alır ve saflık haline erişir…’

atölye katılımcıları der ki…
İçli Dışlı Gezinmek, Manada Olmak – Hülya Değerbilir…
Sufi Dansı Atölyesi Ardından.. – Hanna Nita Scherler…
Dönmekle Gelen Birlik Duygusu…? – Canan Minkara Emgen
Dönmek:Hayatın Özü – Hanna Nita Scherler…
Gözün Gördüğünü Ciddiye Almamak – Gözde Yırtımcılar…
Kelimelerim Dönerek Yaşamı Yakalamak Üzerine.. – Özlem Baydar…
Huzur, Aşk, Mutluluk ve Bütünlük… – Meltem Tolunay…

Ayrıntılı Bilgi / Kayıt


Dancentrum
Tossbaa Limited Şirketi’nin tescilli markası Dancentrum, Kasım 2ooo’de Türkiye’nin ilk dans portalı olarak kuruldu ve bugün 30.000’i aşkın internet üyesine ulaştı.

Dancentrum Mart 2oo8’den itibaren, Taksim Elmadağ’daki merkezinde, bireylere, gruplara ve şirket çalışanlarına, Nesrin Topkapı, Tuncay Okyar, Candaş Baş, Hakan Yavaş, Ziya Azazi, Asime Can Özözer, Sava Panayotidis, William Baigoria Diaz gibi kendi alanlarında uzman, tecrübeli eğitmenleriyle roman dansı, oryantal, yetişkin bale, yoga, nefes, sufi dansı, çağdaş dans, jazz dans, clown, yaratıcı drama, flamenko, hint dansları, yunan dansları, ege zeybeği, horon, street dance, vals, sosyal latin ve tangoda toplam 245 spesifik dans, beden sağlığı, oyunculuk ve kişisel kazanım programı oluşturdu, yaklaşık 3700 katılımcıyla buluştu.

İletişim
212.23o o2 94
dance@dancentrum.com
harbiye çayırı sokak, no.3, kat.3 -elmadağ, taksim


Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.