Evaristo Oyun Atölyesi'nde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Evaristo Hakkında

Altıdan Sonra Yapım’ın oluşturduğu “6 Üstü Oyun” projesinin ikinci oyunu “Evaristo”yu Civan Canova yazdı. Prömiyeri 28 Ocak’ta gerçekleşen oyunun yönetmeni Nihal Koldaş. Oyunda Ayşenil Şamlıoğlu rol alıyor.

Oyunun yönetmeni Nihal Koldaş oyunu şöyle anlatıyor:
“Evaristo, bu günü anlatmaya soyunmuş, ancak gözünü,  geçmişe, bu güne ve hatta geleceğe  dikmiş bir oyun. İzbe bir  sığınakta seyirciyi karşılayan oyun,  ilerledikçe seyirci beklentisini bir uçtan öbür uca savuruyor. Evaristo, yazarın deyimi ile yaşsız bir kadının  hayata tutunma mücadelesi. Yaşama tutkusu. On yılllar süren bir hikaye… Bir yandan  da dünyanın  yakın  toplumsal tarihinin bu güne varışının karanlık bir yeraltı sığınağından gözlemlenişi.. hem çok karanlık ve sert, hem çılgın ve eğlenceli… Yazar seyirciyi oyun karşısında kendini konumlandırmakta  fazlasıyla özgür bırakıyor.”

Yazar Civan Canova’nın oyun hakkındaki yazısı:
Evaristo” yu çok severek yazdım. Bir çırpıda derler ya, öyle yazıldı. Hem de bir çok işin arasında. Sevgili Yiğit Sertdemir arkadaşımın önerisi olmasaydı yazılmayacaktı belki de.

Altı oyun, altı yazar, altı yönetmen ve altı oyuncu. Çok cazip bir projeydi. Kumbaracı50′ nin sahnesini gördüğümde ise hevesim daha da arttı. Ve uzun süredir kafamda dolanıp duran düşünceler, mekanın da etkisiyle dökülüverdi; yaşlı, uçuk, düşkün, çok bildik ya da ne idüğü belirsiz bir kadının ağzından:

“Aslında ufuk çizgisine bakınca anlaşılıyor. Tuhaf bir kızıllık var gibi. Sadece okyanus tarafında değil.. her tarafta. Bahar havası diyor televizyonlar ama… Bilemedim. “

Hani bir baş soğan bir şişe rakı içirir derler ya, kafamdaki bu cümle de bana koca bir oyun yazdırdı.

Yazan: Civan Canova
Yöneten: Nihal Koldaş
Işık Tasarımı: İsmail Sağır
Mekan ve Kostüm Tasarımı: Başak Özdoğan

Oynayan:
Ayşenil Şamlıoğlu

Oyun gün ve saati:
25 Mart 2013 Pazartesi 20.30

Bilet fiyatları: Tam bilet 40TL, Öğrenci bileti: 25TL

(Tek Perde; 65′)

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.