Hareket Atölyesi, Külkedisi Masalından Yola Çıkıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

kulkadin0513_0128Mimesis Haber / Hareket Atölyesi Topluluğu’nun yeni projesi, Külkedisi masalından yola çıkıyor. Topluluk; kadın psişesi, antropolojik çözümlemeler ve hikaye anlatımı açısından külkedisine yeniden bakarak, kendilerine ait bir masal yazmak istiyor.

Kül-Kadın, Hareket Tiyatrosu Topluluğu’nu oluşturan 30-75 yaş arası kadınların kendi hafızalarındaki Külkedisi ile ilgili imgelerden yola çıkarak yazdıkları bir masal olmasının yanında, çalışmada röportajları kullanılan ve sesleriyle varolan bir çok kişinin de katkısıyla oluşan bir hareket tiyatrosu. Bu seslerin sahipleri İstanbul şehrinin şu semtlerinde yaşamaktalar- (İstanbul’un Külkedisi semtleri): Balat, Cibali- Kadir Has Üniversitesi-, Zekeriyaköy, Kocamustafapaşa, Erenköy, Beyoğlu, Kadıköy, Başakşehir, Kurtuluş, Gazi Mahallesi, Heybeliada.

-Bu projeye başladığımızdan itibaren farklı kültürlerde anlatılan masallar ve kaynakları ile ilgili birçok araştırma metni okuduk ama süreç içinde başucu kitaplarımızdan biri haline gelen Kurtlarla Koşan Kadınlar’ı ve yazarı Clarissa P. Estes’i unutmamak gerekir.-

…Dedi ” dinlenme durma, vahşi ruhu hatırla/ ete kemiğe büründür şarkılarla/ çıkar at sahte elbiseleri, seni bekler ezeli , orada vahşi içgüdünün güzeli / bin yıllık çile doldu.” Bunu dedi sır oldu. Ne maval ne martaval. Bu işitilmedik bir masal…..

Ref: Kurtlarla Koşan Kadınlar (Clarissa P. Estes) / Bahçıvan (Rabindranath Tagore) / Kişisel cümleler (Atölye)

Hikaye/Tasarım/ Dramaturji: Hareket Atölyesi

Sanat Yönetimi: Zeynep Günsür

Hareket Yönetimi: Ece Ulutan

Ses Tasarımı: Ece Ulutan

Kostüm ve Nesne Tasarımı: Leyla Okan

Işık Tasarımı: Alev Topal

Işık Yönetim: Emir Öbge

Ses Yönetim: Yasin Bardakçı

Prodüksiyon: Nnaco

Hareket Atölyesi Topluluğu: Aslıhan Erguvan, Deniz Yamanus, Ece Ulutan, Gizem Soysaldı, Gülsu Okay, Leyla Okan, Nilgün Günsür, Sibel Günsür, Zeynep Günsür

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.