2 Ekim’de Tiyatro mevsimi Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Devlet Tiyatroları 2 Ekim’de perdeleri açıyor. Yerli ve yabancı yaklaşık 160 farklı oyun seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor.

Yeni tiyatro sezonuna 32 prömiyerle başlayacak olan Devlet Tiyatroları, 2 Ekim Salı gününden itibaren seyircilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

‘Bereketli toprakların’ usta kalemi Orhan Kemal’in ‘Üç Kâğıtçı’sından, dünyaca ünlü Rus roman yazarı Dostoyevski’nin ölümsüz eseri ‘Suç ve Ceza’ya, ünlü İngiliz oyun yazarı Shakespeare’in ‘Hırçın Kız’ ve ‘Kış Masalı’ndan Turgay Nar’ın ‘Divane Ağaç (Yunus Emre)’sine kadar birçok eser Devlet Tiyatrolarının bu sezon yeni oyunlarından.

Devlet Tiyatrolarının yeni sezonda yerli ve yabancı yaklaşık 160 farklı oyun sahneleyecek olan Devlet Tiyatroları, bu sezon yaklaşık 120 yerli eseri seyirciyle buluşturacak.

ANKARA SAHNELERİNDE 8 YENİ OYUN

Devlet Tiyatrolarının ilk ay repertuarında en fazla yeni oyun Ankara’da sahnelenecek. Ankara Devlet Tiyatrosu 2018-2019 tiyatro sezonuna 8 yeni oyun ile başlayacak. ‘Tahtsız Kraliçe’, ‘Reis Bey’, ‘Kış Masalı’, ‘Misafir’, ‘Divane Ağaç’ (Yunus Emre), ‘Ben Anadolu’, ‘Sevda Dolu Bir Yaz’ ve ‘Suç ve Ceza’ Ankara sahnelerinde seyirciyle buluşacak yeni oyunlardan.

Dünyaca ünlü Rus yazar Dostoyevski’nin ‘Suç ve Ceza’sı da yeni sezonda Devlet Tiyatrolarında sahnelenecek. Yönetmenliğini Devlet Tiyatroları Edebi Kurul Başkanı ve rejisör Bozkurt Kuruç’un yaptığı oyun 31 Ekim’de prömiyer yapacak.

William Shakespeare’in yazdığı ve prömiyerini 9 Ekim Salı günü yapacak olan ‘Kış Masalı’ oyununu Devlet Tiyatroları Başrejisörü Hakan Çimenser yönetiyor.

İSTANBUL SAHNELERİNDE 3 PRÖMİYER

Yeni sezonda 3 yeni oyunla perde açacak olan İstanbul Devlet Tiyatrosu en çok yeni oyunun sahneleneceği ikinci şehir. ‘Hırçın Kız’, ‘Radyum Kızları’ ve ‘Kendi Gök Kubbemiz’ İstanbul seyircisiyle buluşacak yeni oyunlardan.

Evrensel

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.