4. Uluslararası Ankara Kukla Festivali

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ankara dokuz değişik ülkeden ve üç değişik şehirden gelecek olan kukla tiyatrolarını ağırlamak için hazırlanıyor. DenizBank ana sponsorluğunda düzenlenecek ‘4. Uluslararası Ankara Kukla Festivali’, Ankara’nın 34 yıllık köklü kukla tiyatrosu olan Tiyatro Tempo ve Ankara Üniversitesi ortaklığında gerçekleştiriliyor. Ankara Üniversitesi’nin birinci festivalden bu yana desteklediği ve son iki yıldır ortağı olduğu festival bu yıl 12 – 21 Ekim tarihleri arasında Türkiye dışından dokuz ülkeden katılacak tiyatro gruplarını ağırlayacak. DenizBank’ın ana destekçisi olduğu ve gelenekselleşen festivalde, her yıl olduğu gibi bu yıl da çocuk, genç ve yetişkinlere yönelik oyunların yanı sıra atölyeler, söyleşi ve bir de sergi yer alacak.

12 Ekim tarihinde Tiyatro Tempo’nun ‘Köpek Olmak İstemiyorum’ ve Moldova’dan İzvoraşul Vesel Tiyatrosu’nun ‘Prenses Benek’ adlı çocuklara yönelik oyunlarıyla festival başlayacak. 21 Ekim’de sergilenecek son oyun ise İstanbul’dan Tarla Zanat grubunun ‘Çerçeve İki’ adlı oyunu.

Festivalin resmi açılış oyunu yetişkinler için olacak ve Tiyatro Tempo tarafından sergilenecek. Tempo’nun Ankara Üniversitesi – D.T.C.F. Farabi Sahnesi’nde sergileyeceği yetişkin kukla oyunu ‘Sokrates’in Son Gecesi’. Bulgar sanatçılarla ortaklaşa gerçekleştirilen bu oyunda Petar Todorov, Stefan Tsanev’in aynı adlı özgün oyunundan kukla sahnesi için bir metin oluşturmuş, Hanna Schwartz’ın sahne tasarımı ve Marina Yüce, Haluk Yüce oyunculuğuyla sahneye taşımış.

Bu yıl katılan ülkelerin elçiliklerinin de destek verdiği festivale yurt dışından Avusturya, Tayvan, Moldova, Avustralya, Hollanda, Bulgaristan, İsrail, Fransa ve Beyaz Rusya’dan kukla tiyatroları katılıyor. Türkiye’den Tiyatro Tempo dışında İstanbul’dan üç, Eskişehir’den bir topluluk katılıyor. İstanbul’dan festivale katılan konuklardan birisi Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu. Ali Poyrazoğlu içinde kukla üzerine fıkra, küçük hikayeler ve kendi kukla deneyimlerinin de yer aldığı ‘Asi Kuş’ adlı interaktif oyunuyla Uluslararası Ankara Kukla Festivali’nin resmi kapanış oyununu sergileyecek.

İletişim: Yuliana Bayram (Halkla İlişkiler Sorumlusu) 0 533 209 9441.

Mail: tiyatrotempoankara@gmail.com

Paylaş.

Yanıtla