Tiyatro Yarışmaları Kaldırılıyor mu?

Pinterest LinkedIn Tumblr +


MEB Talim Terbiye Kurulu Konuyu Görüşüyor!

MEB Talim Terbiye Kurulu Mevzuatı Geliştirme ve Şube Müdürü Adnan Sığın ile bugün telefonla görüşüldü. Adnan Sığın, Yarış(ma) Yarıştır(ma) kampanyasının sözcüleri tarafından iletilen somut taleplerin değerlendirildiğini, yaz ayı nedeniyle sürecin yavaş işlediğini ancak genel mantık olarak tiyatronun yarışma formatından çıkarılması konusunda komisyonda uzlaşı olduğunu bildirmiştir. Ancak iki üç ay daha beklenmesi gerektiğini ve olası bir tüzük değişikliği için zamana ihtiyaç olduğunu belirtmiştir.

Bilindiği üzere Ocak ayında başlayan Yarış(ma) Yarıştır(ma) kampanyasında 180 eğitimci ve sanatçı tiyatronun standart bir ölçümünün yapılamayacağı düşüncesinden hareketle tiyatro yarışmalarının kaldırılmasını talep etmiş ve sosyal etkinlikler yönetmeliğinin demokratik ve çağdaş bir içeriğe kavuşması için değişiklik önerilerini içeren alternatif önerisini MEB Talim Terbiye Kurulu komisyonlarına sunmuştur. Yasal başvurular Doğa Koleji Drama ve Tiyatro Bölümü adına Bülent Sezgin, Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü adına Doç. Dr Tülin Sağlam ve 9 Eylül Üniversitesi Oyunculuk Bölümü öğretim görevlisi Yar. Doç Selda Ergün tarafından yapılmıştı. Kampanya çağrı metni ve alternatif tüzük önerileri http://tiyatrobiryarismadegildir.blogspot.com ve www.mimesis-dergi.org adreslerinde yayınlanmıştı.

Ayrıca Sabancı Üniversitesi Eğitim Reformu Girişimi tarafından düzenlenen Eğitimde İyi Örnekler Konferansında da “Rekabetçi Olmayan Sanat Festivalleri İçin Model Önerisi” başlığıyla Bülent Sezgin tarafından sunumu yapılarak eğitim kamuoyunun gündemine sokulmuş ve 1.Uluslararası Doğa Koleji Tiyatro festivalinde 5000 seyirci ve 200 çocuk ve genç tiyatro üreticisi nezdinde proje hayata geçirilmişti.

Bülent Sezgin/Mimesis

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.