Uçaneller Kuklaevi'nden “Gençlik Kukla Oyunu”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / Kukla tiyatrosu alanında yaptığı çalışmalarla ülemizde ve dünyada bu alanda önemli bir isim haline gelen Uçaneller Kuklaevi yeni bir proje ile bir ilke daha imze atmaya hazırlanıyor.

Bulgaristan Agora Platform ve Romanya’dan bir ekiple birlikte sürdürülen “Sanat Hayatı Değiştirir” projesi kapsamında “GENÇLİK KUKLA OYUNU” sahneye koyan ekip hazırlıklarında son aşamaya geldi.

Projeye ve oyuna ilişkin bir açıklama yapan grubun genel sanat yönetmeni Mesut Rıdvan Sarıoğlu şunları söyledi, “ Bulgaristan ve Romanya’dan ekiplerle birlikte sürdürdüğümüz “Sanat Hayatı Değiştirir” projesinde son aşamaya geldik. Yaklaşık altı aydır devam eden projede gençlerin dünya sorunlarına ilişkin tespitlerini sanat yoluyla aktarmayı hedefliyor. Biz de ekip olarak gençlerden oluşturduğumuz bir kadro ile bir gösteri hazırladık. Bir gençlik oyunu, ancak kuklalarla oynanıyor. Bu anlamda da ülkemiz için bir ilk. Genç oyuncularımız yine genç ama uluslararası ödülleri olan bir yönetmenle dünyayı ve insanları keşfe çıkıyorlar. Genç Bulgar yönetmen Thedora Popova uzun süredir bizim misafirimiz ve hergün beş saati aşan çalışmalar ile oyunu sahneliyor. Genç arkadaşlarımız kukla tiyatrosu ile tanışıyorlar. Bu ülkemiz açısından da bir ilk. Yeni oyuncu arkadaşlarımızın kukla tiyatrosuna ve Uçaneller’in yolculuğuna çok şey katacaklarına eminiz. Lüleburgaz ülkemizin kukla merkezi oldu. Şimdi hedefimiz kasabamızı dünyanın  kukla merkezlerinden biri haline getirmek.”

Sössüz  olan oyunun Kasım ayı içersinde seyirci ile buluştuktan sonra Bulgaristan’da sahneleneceğini belirten Sarıoğlu izleyecilerinin çok eğlenceli ama bir o kadar da düşündüren bir oyun izleyeceklerini belirtti.

Oyunda; Berrak Taşçı, Ali Samet Karyağdı, Ozan Özdemir, Görkem Tükenmez, Melisa Bezir, Alp Beylikçi, Oğulcan Sarıoğlu, İrem Göçmenoğlu, Çağatay Uzel, Tahacan Güder rol alıyor. Oyunun yönetmenliğini Thedora Popova yaparken kukla ve sahne tasarımını ise Diana Uzunova yapıyor.

Paylaş.

Yanıtla