Ege Üniversitesi'nde Lösemili Çocuklara Tiyatro

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kan Bağışı Can Bağışı Topluluğu lösemili çocuklar haftası kapsamında düzenlediği aktivitelere bir yenisini ekledi.

EÜ Çocuk Hastanesi binasında Tıp Fakültesi Halk Dans Topluluğunun dans gösterisi ve Devlet Tiyatrosu sanatçıları tarafından sahnelenen “Edi’nin annesi nerede?” adlı tiyatro oyunu tedavi gören birçok çocuğun eğlenceli vakit geçirmesini sağladı. Büyük bir ilgiyle izlenen oyunun eğlenceli sahneleri çocukların gülümsemeleriyle bütünleşince herkesi mutlu etti.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hemotoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yeşim Aydınok, Kan Bağışı Can Bağışı Topluluğu öğrencilerini böylesine önemli bir sosyal sorumluluk projesini gerçekleştirmelerinden dolayı kutlayarak, “Kısa bir süre önce lösemili çocuklar haftasını yaşadık. Bu çerçevede EÜTF Kan Bağışı Can Bağışı Topluluğu bir sosyal sorumluluk gerçekleştirdiler ve aktiviteler düzenlediler. Bu çok kıymetli bir sorumluluktu. Çocuklarımızın eğlenceli vakit geçirmesi amacıyla dans gösterisinin ardından Devlet Tiyatrosu Sanatçıları “Edi’nin annesi nerede?” adlı oyunu sahneledi. Sahnelediği oyun ile hepimizin yüzünü gülümseten sanatçılarımıza duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederiz” dedi.

EÜTF Kan Bağışı Can Bağışı Topluluğu Başkanı Kübra Zeybek, böylesine kıymetli bir sorumluluğu hayata geçirmenin kendilerine mutluluk verdiğini belirterek “Biz tıp fakültesinden gönüllü bir topluluğuz. Aslında amacımız gönüllü kan bağışı toplamak ama her yıl bir haftayı lösemili çocuklara ayırıp lösemili çocuklar haftası kutluyoruz. Bir hafta boyunca onlarla oyun oynuyoruz, hediyeler alıyoruz, kitap okuyoruz. Devlet tiyatrosundan rica ettik onlar da olumlu karşıladı. Bugün de çocuklara bir gösteri yapmak için geldiler. Onları eğlendirmek için bir gün düzenledik. Katkılarından dolayı Devlet Tiyatrosu Sanatçılarına teşekkür ederiz” dedi.

Devlet Tiyatrosu Sahne Amiri Nurhan Güncan,”Edi’nin annesi nerede?” adlı oyunun çevre kirliliği, insan ve hayvan sevgisi, işbirliğinin önemi, doğaya verilen zararların neler olduğunun gösterilmesi açısından çocukların bilgilenmesini sağlayan önemli bir oyun olduğunu söyledi. Önemli bir sorumluluğa katkı sağladıkları için mutlu olduklarını söyleyen Güncan “Burada bulunarak oyunumuzu oynadığımız için çok mutlu olduk. Bu tür sosyal sorumluluk aktivitelerine özen gösteriyoruz. Devlet Tiyatrosu olarak halka hizmet etmek ve sosyal sorumluluk projelerine katkı sağlamak istiyoruz” dedi.

Star Gazete

Paylaş.

Yanıtla