Tempo'da Kurtuluş Kayalı Söyleşisi

Pinterest LinkedIn Tumblr +
MİMESİS Haber / Serdar Öztürk’ün sorularıyla yola çıkılarak gerçekleştirilecek olan Kurtuluş Kayalı söyleşisi ,20 Mart günü saat 19.30’da Tiyatro Tempo’da
Prof. Dr. Kurtuluş Kayalı 3. Edebiyat Buluşmaları’nda Tiyatro Tempo’nun konuğu oluyor.  Ahmet Önel’le başlayıp Ercüment Cengiz’le devam eden etkinlik dizisi bu kez araştırmacı ve yazar Kurtuluş Kayalı’nın katılımıyla değişik bir boyut kazanıyor. Bu söyleşide ‘roman’ başlığının yanı sıra ‘sinema’ konusuna da eğilecek olan Kayalı, bu iki alan üzerinden bir ‘Türkiye Fotoğrafı’ çiziyor olacak.
20 Mart Çarşamba saat 19.30’da Tiyatro Tempo’da gerçekleşecek bu etkinlik, Kayalı ile   ‘edebiyat ve sinema’ severleri buluşturmayı amaçlıyor. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Serdar Öztürk’ün sorularıyla yola çıkılacak söyleşide Kurtuluş Kayalı izleyicilerin sorularını da yanıtlayacak.
Sinema, edebiyat, mizah, Türk düşünce dünyası gibi kültürel ilgi alanlarının yanı sıra sosyoloji ile de ilgilenen Kurtuluş Kayalı Kemal Tahir, Pertev Naili Boratav gibi bir çok edebiyatçı ve Türk sinemasının önemli isimlerinden yönetmen Metin Erksan üzerine de çalışmalar yapmış bir bilim insanı. Türk siyasi tarihi, Türk düşünsel hayatı, Türk kültür tarihi, Türk toplumunun sosyolojik yapısı ve sinema ilgi alanına giren, üzerinde çalıştığı ve bu alanlarda pek çok eser vermiş olan Kayalı Tiyatro Tempo’da gerçekleştireceği söyleşide ‘Roman ve Sinemada Türkiye Fotoğrafı’ başlığı altında gençlerle buluşup akademik, sanatsal ve kültürel birikimini paylaşacak.
NOT:ETKİNLİĞİMİZ ÜCRETSİZDİR

Tiyatro Tempo
G.M.K Bulvarı No:114/C
Maltepe 06570 ANKARA

 

Paylaş.

Yanıtla