Karadeniz Tiyatro Kooperatifi Kuruldu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber/ Karadeniz Tiyatro Kooperatifi, bölgede faaliyet gösteren 7 özel tiyatronun girişimi ile 2021 yılı Mart ayında merkezi Samsun’da olmak üzere kuruldu.

Kooperatifin kurucuları arasında, Samsun’dan Düşevi Oyuncuları, Hayal Atölyesi Tiyatrosu, Karma Sahne, Trabzon’dan Tiyatro Panki, Amasya’dan İris Sanat Tiyatrosu, Giresun’dan Kayıp Oyuncular ve Gümüşhane’den Yankı Kumpanya yer alıyor.

Karadeniz Tiyatro Kooperatifi; Karadeniz Bölgesinde üretimden gelen güçleri birleştirmek, tiyatro sanatını geliştirmek, dezavantajlı çevrelere projeler üretmek, ulusal ve uluslararası projeler gerçekleştirmek amacı ile kurulmuş bir sosyal kooperatiftir.

Karadeniz Tiyatro Kooperatifi; hedefini tiyatro sanatının “ortak iş” yapma düşüncesinden hareket ederek ortaklarıyla birlikte üretmek ve sorunlara çare bulmak için faaliyet göstermek olarak açıklamaktadır.

Karadeniz Tiyatro Kooperatifi; ulusal ve uluslararası fon ve paydaşlarla ekonomik,sosyo-kültürel projeler üretmeyi hedeflemektedir. Bünyesinde barındırdığı ortak tiyatro ekiplerinin hukuki haklarını savunma, ulusal ve uluslararası sanatsal bilinirliliğini arttırmaya çalışır. Tiyatro Sanatı ile ilgili eğitimler düzenler, seyirci kazanmak amaçlı projeler geliştirir.

Bölgesinde tecrübeli, nitelikli tiyatroların ortaklığında kurulan Karadeniz Tiyatro Kooperatifi, Türkiye’de kurulan 4. tiyatro kooperatifidir. Bölgesel tiyatro kooperatiflerinin gücüne, birleşmesine ve hak mücadelerini ortak yapıp Anadolu Tiyatrolarının da sesini duyurmasına önem veren Karadeniz Tiyatro Kooperatifinin yapılacak ilk genel kurula kadar geçici olarak Yönetim Kurulu Başkanlığına Düşevi Oyuncuları Genel Sanat Yönetmeni Cem KAYNAR, Başkan Yardımcılığına Tiyatro Panki Genel Sanat YönetmeniTufan ÜNLÜ, Yönetim Kurulu Üyeliğine Yankı Kumpanya Genel Sanat Yönetmeni Mesut BUDAK, Denetim Kurulu Üyeliklerine Karma Sahne’den Emrah GÜVEN ve Kayıp Oyuncular Genel Sanat Yönetmeni Ersin ÖZDEMİR seçilmiştir.

Örgütlenmeye önem veren, kolektif iş yapabilme disiplini geliştirme hususunda çaba harcamak isteyen Karadeniz Tiyatro Kooperatifi, Karadeniz bölgesinde kooperatif bünyesinde olmak isteyen özel tiyatrolarla buluşmak istediğini belirtmektedir.

Mimesis Haber

Paylaş.

Yanıtla