ARİDU – Galaktik DJ: İnteraktif Çocuk Tiyatrosu

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Mimesis Haber/ Yapımcılar Atta Festival, Caféturc Music & Arts, Biz Platform çocuklar için tasarlanmış yenilikçi ve multidisipliner bir performansın prömiyerini sunarlar.

İnteraktif özelliğiyle seyirciyi hikayenin bir parçası haline getiren oyun; beden müziği, sihir, çağdaş dans, sirk ve soundpainting gibi performans sanatlarının bileşimini seyirciyle buluşturuyor.

Ayvalık, İstanbul ve Bursa’da yürütülen sanatsal yaratım süreci, düzenlenen açık provalarla doğrudan çocukların yaratıcı katkılarıyla gerçekleşti.

Yapım sürecine Ayvalık Karagöz Sanat Evi, Kültür İçin Alan, Nilüfer Kent Tiyatrosu, Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi başta olmak üzere yirmiyi aşkın bağımsız ve kamu kuruluşu katıldı. Oyunun yapım aşamasındaki iki temsili Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde programlandı.

Pandeminin getirdiği tüm olumsuzluklara rağmen üç bağımsız kültür-sanat girişimcisi olarak yeni ve yenilikçi bir oyun üretimine koyulduk. 5 Eylül’de prömiyer ve seyirci ile buluşma zamanı!

ARİDU gezegenimize yaklaşıyor!

ARİDU – Galaktik DJ

İnteraktif Çocuk Oyunu

Yaş: +7

Süre: 45 dk

Yıllar önce insanların uzaya gönderdikleri Voyager2 Altın Plağı, gezegenlerarası turneye çıkan DJ Aridu’nun eline geçmiştir fakat Aridu sakarlığından bu plağı kırmıştır. Özür dilemek ve yenisini almak için Dünyaya gelen Aridu’nun gemisinin içinden beklenmedik bir yolcu, arızalı bir robot olan Jüpiter’li Teramix çıkar. Hem Aridu’nun hem Teramix’in yardımına dünyadaki müziğin ruhu Melizma yetişir. Fakat Melizma’nın da bu ikiliye ihtiyacı vardır.

Farklılıkları, yaratıcılıkla sorun çözmeyi, sözsüz iletişimi ve arkadaşlığı elen alan oyun, çocuklar için tasarlanmış yenilikçi bir performans. İnteraktif tarafları ile seyirciyi hikayenin bir parçası haline getiren oyun; beden müziği, sihir, çağdaş dans, sirk ve soundpainting gibi performans sanatlarının bir bileşimi.

——————-

Konsept ve Tasarım 

Bedirhan Dehmen

Gökçe Gürçay

Yazan 

Gökçe Gürçay

Dramaturji

Zerrin Yanıkkaya

Sahneleyenler 

Gökçe Gürçay, beden perküsyonu ve müzik

Özlem Kurtuluş, illüzyon ve müzik

İlayda Evgin, dans ve akrobasi

Işık Tasarımı 

Cem Yılmazer

Dekor Görsel Tasarım

Ayşe Akarsu

Dekor

Cem Yılmazer

Ses/Müzik Tasarımı 

Serhan Adem

Kostüm Tasarımı 

Selin Ölçen

Prodüksiyon Sorumlusu 

Ece Zeynep Taşkın

Sosyal Medya Tasarımı ve Yönetimi

İnci Ünal

Teşekkürler 

Timuçin Gürer (KeKeÇa), yaratım sürecindeki katkılarından dolayı 

Sercan Şahinbaş 

T.C. Maltepe Üniversitesi Rektörlüğü ve Güzel Sanatlar Fakültesi

 

Yapım 

Atta Festival, Caféturc Music & Arts, Biz Platform

Ortak Yapım 

Nilüfer Kent Tiyatrosu

Değerli Katkılarıyla 

Kültür İçin Alan

Paylaş.

Yanıtla