36.Genç Günler “Vazgeçmiyoruz”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“36. GENÇ GÜNLER “VAZGEÇMİYORUZ” DİYEN GENÇLER İÇİN BAŞLIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın geleneksel olarak düzenlediği 36. Genç Günler, 9 Mayıs 2022 Pazartesi günü 19.00’da Müze Gazhane ’de başlıyor.

36. Genç Günler; 9-19 Mayıs tarihleri arasında söyleşiden atölyeye, üniversite tiyatro gösterimlerinden sergilere birçok farklı etkinlikten oluşuyor. Daima Genç üst başlığıyla düzenlenen Genç Günler, bu yıl “Vazgeçmiyoruz” temasını benimsedi.

36. Genç Günler Festivali kapsamında, İBB Şehir Tiyatroları Genç Tiyatro’nun Çingene Boksör oyununun yanı sıra üniversitelerin konservatuvar ve oyunculuk bölümlerinden 23 oyun (12 okuldan) ve üniversitelerin tiyatro kulüplerinden 12 oyun (7 okul) olmak üzere, toplam 36 tiyatro grubunun oyunları sahnelenecek.

Müze Gazhane Prof. Dr. Sevda Şener Sahnesi

İBB Şehir Tiyatroları’na ait Müze Gazhane’deki Büyük Salon artık, 2014 yılında aramızdan ayrılan Prof. Dr. Sevda Şener’in ismiyle anılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sahneye ismi verilen Sevda Şener, hayatını gençlere adamış, tiyatro sanatına birçok öğrenci yetiştirmiş, “hocaların hocası” unvanını hak etmiş bir isim. Sahnenin isim açılışı, 36. Genç Günler açılış programının içerisinde Prof. Dr. Sevda Şener’in ailesi, öğrencileri, tiyatro dünyasından isimlerin de olacağı, 9 Mayıs Pazartesi günü saat 19.00’da gerçekleştirilecek.

Doğumunun 400. Yılı Anısına Moliere’in Hastalık Hastası
İBB Şehir Tiyatroları, Moliere’in doğumunun 400. yılı anısına, Fransız Kültür Merkezi ile birlikte ortak bir etkinlik düzenliyor. 11 Mayıs Çarşamba günü 15.00’te Comédie-Française’in sahnelediği Moliere’in Hastalık Hastası oyununun dijital gösterimi yapılacak.

Fransız Kültür Merkezi’nde saat 17.30’da Cem Başak’ın (Filme Gitmeden Önce) moderatörlüğünde, İBB Şehir Tiyatroları’nda sahnelenen Hastalık Hastası oyununun başrol oyuncusu Şükrü Türen ve oyunun yönetmeni Tolga Yeter’in katılacağı bir söyleşi gerçekleştirilecek.

26. Bedia Muvahhid Ödül Töreni
İBB Şehir Tiyatroları ve Türk Kadınlar Birliği İstanbul Şubesi’nin 36. Genç Günler kapsamında ortaklaşa düzenlediği 26. Bedia Muvahhid Ödülü Uğurtan Atakan yönetiminde 13 Mayıs 2022 Cuma günü saat 20.30’da Müze Gazhane Sevda Şener Sahnesi’nde gerçekleştirilecek.

Cos-Power Buluşması

36. Gençlik Günleri kapsamında Japon Sanat Merkezi – İBB Şehir Tiyatroları işbirliği ile 15 Mayıs Pazar günü 13.00’te büyük CosPower buluşması yapılacak.

Etkinliklerin içinde çeşitli workshoplar ve ödüllü anime bilgi yarışması da yer alacak. Ardından 17.00’de CosWalk ve 19.00’da Cos-Power Anime DJ Parti yapılacak.

36. Genç Günler Sergileri
Tiyatro Kostümleri Sergisi 15 Mayıs günü Müze Gazhane Meydan Sahnesi fuayesinde,
Manga Academy Öğrencileri Karakter Tasarımı Sergisi, 10-19 Mayıs 2022 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde,

MSGSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Dekorları ve Kostümü Bölümü “Tiyatro Her Zaman Olacak” Öğrenci Sergisi 10-19 Mayıs 2022 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi fuayesinde ziyaretçileriyle buluşacak.

Usta İsimlerden Atölyeler Gençleri Bekliyor

Genç Günler boyunca usta sanatçı, yazar ve yönetmenlerinin katılacağı atölye çalışmalarında gençlere uygulamaya yönelik eğitimler verilecek. Atölye çalışmalarının programı şöyle:

-Nilgün Onat’ın Nefes ve Ses Atölyesi 10 Mayıs Salı Günü 14.00’te Müze Gazhane Meydan Sahne’de.
-Reha Özcan’ın “Oyundan Anlatıya Oyuncunun Dünyasına Giriş” Atölyesi 11 Mayıs Çarşamba Günü 12.00’de Müze Gazhane Büyük Sahne’de.
-Beyti Engin’in “Oyuncunun Psikolojisi ve Karakter Psikolojisi” Atölyesi 12 Mayıs Perşembe günü 12.00’de Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde.
-Emre Yıldızlar’ın “Hareket ve Oyun” Atölyesi 16 Mayıs Pazartesi günü 12.00’de Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde.
-Emrah Eren’in “Yönetmenin Dünyası” Atölyesi 17 Mayıs Salı günü 13.00’te Müze Gazhane Meydan Sahne’de.
-Ege Maltepe’nin “Spolin Doğaçlama” Atölyesi 18 Mayıs Çarşamba günü 12.00-18.00 arası Müze Gazhane Meydan Sahne’de.

Not: Atölye çalışmalarımız ücretsizdir. Atölyelerimizde kayıt zorunluluğu yoktur. Yalnızca Ege Maltepe’nin düzenlediği “Spolin Doğaçlama Atölyesi” 2 grup olarak planlanmıştır. 1. Grup 12.00’de, 2.grup 15.30’da başlayacaktır. Her bir grup 20 kişiyle sınırlıdır. Sadece bu atölyeye gencgunleratolye@ibb.gov.tr adresinden kayıt yaptırabilirsiniz.

Genç Günler Söyleşileri Güncel Konulara Işık Tutuyor
36. Genç Günler söyleşileri, gençlerin kariyer tercihlerine de yardımcı olacak şekilde dijital sanat, oyunculuk, yönetmenlik gibi güncel konulara ışık tutacak.

Söyleşi programı şöyle:

-Bager Akbay’ın “Dijital Sanat” Söyleşisi 11 Mayıs Çarşamba günü 13.00’te Müze Gazhane Meydan Sahnesi’nde.
-Celal Kadri Kınoğlu’nun “Oyuncunun Sırları” Söyleşisi 13 Mayıs Cuma günü 13.00’te Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde.
-Onur Saylak’ın “Oyuncu ve Yönetmen Olarak Anlatıcı” Söyleşisi 17 Mayıs Salı günü 14.00’te Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde.

Paylaş.

Yanıtla