Devlet Tiyatroları Depremzede Çocuklarla El Ele

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, depremlerden etkilenen çocuklarımızla el ele vererek, onlar için çeşitli illerde oyunlar sahneliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Sevgi evlerine yerleştirilen çocukların yanı sıra, farklı illerde ikamet eden depremzede çocukların yüzlerini gülümsetmek, güven, huzur, yaşama sevinci gibi duyguları yeniden hatırlatmak adına Ankara, Van, Konya, İstanbul ve Erzurum’da temsiller gerçekleştirilmeye devam ediliyor.

Ankara Devlet Tiyatrosu:

Mevlâna İdris’in yazdığı, Esat Tanrıverdi’nin uyarlayıp-yönettiği “Hayal Dükkânı” adlı oyun, Gençlik ve Spor Bakanlığı Pursaklar Gençlik Merkezi’nde depremzede çocuklara özel bir temsille sahnelenirken, oyun öncesinde Adana Devlet Tiyatrosu sanatçısı Sevinç Gediktaş’ın “Köpeğim Kahraman Olacak” ve “Cimcime Bugün Nerede” adlı çocuk kitapları da çocuklara hediye edildi.

Konya Devlet Tiyatrosu:

Kutlay Akbal’ın yazdığı ve Özgür Baş’ın yönettiği “Kurbağa Vırak” adlı oyun ve Konya Devlet Tiyatrosu sanatçılarının hazırladığı “Hacivat ve Karagöz”, “Pandomim Gösterimi” çocukların yaşadıkları travmalara yönelik olarak, rehabilitasyon çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile birlikte depremzede çocuklar tarafından seyredildi. Oyun sonrasında Konya Devlet Tiyatrosu Müdürlüğünce çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

Van Devlet Tiyatrosu:

Gül Urgan Yıldız’ın süpervizörlüğünü gerçekleştirdiği “Ağacın Kalbi” adlı proje depremzede çocuklar için Yeşilyurt Maşti Otogar yanı ve Yeşilyurt İtfaiye yanında gerçekleştirildi.

İstanbul Devlet Tiyatrosu:

Gökçe Kurt Elitez’in uyarlayıp yönettiği ve Elif Erdal’ın süpervizörlüğünü yaptığı anonim eser “Masal Yolu”, depremden etkilenen çocukların korkularını küçültüp kalplerini büyütmek için Malatya Fuar Alanı ve Çadırkent’te çocuklarla bir araya geldi.

Matei Visniec’in yazdığı, Burak Üzen’in çevirdiği ve Elif Erdal’ın yönettiği “Güneşle Buluşmak İsteyen Kardan Adam” adlı oyun, İstanbul’a gelen depremzede çocukları neşelendirerek mutlu etmek adına, İstanbul AKM Tiyatro Salonu’ndaydı.

Erzurum Devlet Tiyatrosu:

Umut Uğur’un yazdığı ve Fatih Topçuoğlu’nun yönettiği “Canlanan Masallar”, sanatın iyileştirici gücüyle depremden etkilenen çocuklara Erzurum Valiliği ile koordineli olarak izlettirildi.

23.02.2023

devtiyatro.

Paylaş.

Yanıtla