Tiyatro Tempo’dan Deprem Bölgesine Sanatsal Destek

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber/ Assitej Türkiye Merkezi kurumsal üyelerinden Tiyatro Tempo, deprem bölgesindeki çocuk ve gençlerin nitelikli sanatsal etkinliklere katılımını desteklemek adına Hatay’da Sanata Destek projesine aktif destek veriyor. Tiyatro Tempo kurucusu Haluk Yüce’den aldığımız bilgilere göre, Tiyatro Tempo Hatay’dak yerel tiyatrolara bir prodüksiyon hediyesi yaparak bölgeye önemli bir katkı sağlamış.

“Bilindiği gibi yaşanan büyük deprem felaketinde bölge sanatçıları da maddi ve manevi birçok kayıplar yaşamıştı. Hatay Belediye Tiyatrosunda çalışanların da ailelerinden kayıpları olmasının yanı sıra tüm tiyatro malzemeleri ve sahneleri göçük altında kaldı. Şu anda arayış içinde olan çalışanlara KUKSADER (Kukla Karagöz, Gösteri ve Sahne Sanatları Derneği), grubun harekete geçip en azından bölgedeki çocuklar için bir şeyler yapabilmeleri amacıyla ‘Hatay’da Sanata Destek’ adlı projeyi Mayıs ayında Hatay bölgesinde etkinlikler yaparken grup üyeleriyle görüştüğümüzde oluşturdu.

Bu proje için önce acil ihtiyaçları belirlendi Saptanan öncelikler çerçevesinde onlara bir oyun hediye etmeye karar verildi. ‘Karınca Kararınca’ adlı bir oyunu oyuncularla çalışıp, dekor, kostüm, aksesuar gibi tüm malzemeleri ve müziğiyle birlikte tiyatro grubuna teslim edilecektir. 7 kişilik ekip Ankara’ya gelecek ve Tiyatro Tempo’nun mekânında onlarla çok yoğun bir çalışma yürütülecek. Bu çalışmalarda sahnelenecek oyunun provalarının yanı sıra kukla oynatımı temel teknikleri de katılan oyunculara öğretilecek.

Süreç Hatay Büyükşehir Belediyesine oyuncuların Ankara’ya gelme ve bu çalışmalara katılmaları için izin-görevlendirme dilekçesiyle devam etti. Olumlu cevap geldi ve planlandığı üzere 6-13 Ağustos tarihlerinde grubun Ankara’da olması için harekete geçildi. 7 kişilik grubun Ankara’ya gelişi, geri dönüşü, yemek ve oyun sahneleme sürecindeki giderleri, bütün oyun malzemelerinin onlara teslimi KUKSADER ve Tiyatro Tempo tarafından karşılanacak.”

Paylaş.

Yanıtla