DestAR-Theatre’den Yoğun Program

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kürt tiyatro grubu DestAR, Mayıs ayı programını duyurdu. DestAR-Theatre, geçen sezon oyunu olan Reşê Şevê (Karabasan) adlı Kürtçe oyunla ve bu sezon için hazırladığı Cerb (Deney) adlı deneysel-diyalogsuz oyunla gösterimlerine devam ediyor. Uzun bir süredir İstanbul’daki değişik tiyatro salonlarında gösterimler yapan DestAR-Theatre, artık yerleşik düzene geçeceğinin bilgisini verdi.

Grup, geçtiğimiz günlerde “Şermola Performans” adını verdiği ve 60 kişilik seyirci kapasitesine sahip olan sahnesinde gösterimlerine başladı. Bazı teknik eksiklerle perde açtıklarını belirten Genel Koordinatör Berfin Zenderlioğlu, “Şermola Performans, tiyatro severlerden beklediği destekle eksiklerini giderip sahnesini farklı tiyatro gruplarına da açmayı planlıyor” açıklamasında bulundu.

Zenderlioğlu, Şermola’nın anlamını merak edenler için ise, şu bilgileri verdi: “Şermola; Türkiye’deki Kürt tiyatro deneyimi içerisinde özel bir yere ve öneme sahip bir oyunun adıdır. Oyunun tam adı ‘Komara Dînan Şermola’ yani; ‘Şermola Deliler Cumhuriyeti’dir. 1998 yapımı oyun Helîm Yusiv’in öykülerinden esinlenilerek, Erdal Ceviz’in yönetiminde dönemin Teatra Jiyana Nû oyuncuları tarafından oynanmıştır. Şermola ayrıca Suriye’nin Amûdê şehrinde delileri ve mezarlıklarıyla bilinen bir tepenin adıdır.”

DestAR-Theatre MayısProgramı şöyle:

04 Mayıs Salı

20.00 Reşê Şevê (Karabasan) / Şermola Performans

05-10 Mayıs

Rşê Şevê (Karabasan) Kars turnesi

19 Mayıs Çarşamba

15.00 ve 19.30 Cerb (Deney) Fatih Reşat Nuri Güntekin Sahnesi (26. Genç Günler Tiyatro Festivali)

26 Mayıs Çarşamba

20.00 Cerb (Deney) Dormen Tiyatrosu (İstanbul Amatör Tiyatro Günleri)

————————————————————————————————-

Şermola Performans Mayıs Programı

04 Mayıs

20.00 Reşê Şevê (Karabasan)

28 Mayıs Cuma (İATG)

18:00 Tiyatro Simurg / Sözcükler Can Yücel’i Özler

19:30 Tiyatro Veto / “Hıdır Ağam Geliy”

30 Mayıs Pazar (İATG)

19:00 FORUM: Sanatıma-Tiyatroma Dokunma!

Firatnews

Paylaş.

Yanıtla