Haydarpaşa’dan İnsan Manzaraları

Pinterest LinkedIn Tumblr +

‘Haydarpaşa Garı’nda Bahar’ etkinlikleri çerçevesinde Nâzım Hikmet de konser, film gösterimleri ve şiirleriyle anılacak.

İstanbul’un giriş kapısı olarak tarihe geçen, yoğun göçle değişen sosyal yapısının konu edildiği romanlardan filmlere birçok esere esin kaynağı olmuş, mimarisi ile kentin en önemli siluetlerinden olan Haydarpaşa Garı, 3- 6 Haziran tarihleri arasında, büyük bir kültür-sanat merkezine dönüşmeye hazırlanıyor. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetmenliği’nin merkez projelerinden Haydarpaşa Garı’nda Bahar, Nâzım Hikmet’e ölümünün 47. yılında bir saygı, sevgi ve doğduğu topraklardan selam niteliğinde, 3 Haziran Perşembe günü başlıyor. Nâzım Hikmet ve Göç temalı etkinlikler dizisinde, Haydarpaşa Garı dört gün boyunca sabah 11.00’dan gece yarısına kadar sanatın İstanbul’daki kalbi olacak. Tiyatro oyunları, dans performansları, film gösterimleri, konserler ve şiir okumalarından oluşan program, tüm İstanbullu sanatseverler tarafından ücretsiz takip edilebilecek. 3 Haziranda saat 12.00’da İstanbulluların Memleketimden İnsan Manzaraları şiiri okumalarıyla başlayacak ve 6 Haziran’a kadar devam edecek.

Etkinlikler çerçevesinde Haydarpaşa Garı’ndaki tren vagonları sinema salonlarına dönüşecek. Yetkin Dikinciler’in Nâzım’a can verdiği Mavi Gözlü Dev’ den, Halit Refiğ’in unutulmaz eseri Gurbet Kuşları’na kadar birçok filmi tekrar izlemek isteyenler için kaçırılmaz bir fırsat olacak. Ayrıca Nâzım Hikmet’in ölümsüz eseri Benerci Kendini Niçin Öldürdü ve Sait Faik Abasıyanık’ın aynı adlı eserinden uyarlanan Semaver ve Kumpanya Haydarpaşa Garı ile iskele arasında kalan alanda açık havada sahne alacak oyunlar arasında yer alıyor. İstanbul’un 8.500 yıllık tarihinde İstanbul’u İstanbul yapan hikâyeler, sembolik anlatımları ve görkemli bir görsel animasyonla, dört gece boyunca Haydarpaşa Garı’nın Kadıköy’e bakan cephesini perde yaparak İstanbullularla buluşacak olan bu etkinlikleri kaçırmayın.

Taraf

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.