‘Kara Kaplı’ Bir Oyun

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Musa Uzunlar’ın yönettiği “Kara Kaplı” adlı oyun Türkiye turnesine çıkmadan önce ilk kez 1 Temmuz’da saat 20:00’de Su Gösteri Sanatları Sahnesi’nde seyircisiyle buluşacak
İnsanın kendini yakalaması ve görmesine tanıklık eden, psikolojik ve metafizik olarak ustalıkla kaleme alınmış olan oyunları seyirciyle buluşturmayı hedefleyen Tiyatro Yüzleşme, “Kara Kaplı” ile bir kez daha izleyici karşısında!
Çevirisini Zeynep Utku’nun yaptığı oyunun, dramaturjisini Cengiz Peksoy, Sahne tasarımını Özüdoğru Cici, Işık Tasarımını Yüksel Aymaz, Işık Asistanlığını Alev Topal, yönetmen yardımcılığını ise Fatma İnan üstlenmiş olduğu oyunda Musa Uzunlar ve Zeynep Utku rol alıyorlar.
Yapımcılığını  ve organizasyonunu Hasan Acar’ın yaptığı Tiyatro Yüzleşme tarafından sahnelenen… Yazar, senarist, yönetmen ve aktör Jean-Claude Carrière’ in yazmış olduğu “Kara Kaplı” (L’Aide-Mémoire) adlı oyun Türkiye turnesine çıkıyor!
Oyunun konusu ise kısaca şöyle:
Bir kadın, yaşamının ortasına gelmiş bir adamın evine, açık kalmış daire kapısından giriverir. Görünürde biraz rahat, gamsız bir kadındır. Ne istediği, ne aradığı bilinmez. Yaşamını  düzenle sürdüren, titiz, dakik, kurallara bağlı bir erkek, diğeriyse yaşamını düş gücüyle sürdüren, savruk bir kadın…  İki ayrı insan… Ayrı karakterlerdeki bu erkek kadın çatışmasından, beklendiği üzere, bir aşk hikâyesi doğar. Sahnede iki gece, üç gün gibi kısa bir sürede yaşanan, tiyatro gerçeği dışında belki ancak üç ay ya da üç yılda yaşanabilecek, hatta belki de ömür boyu hiç yaşanamayacak olaylara tanık oluruz…
Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.