Keşanlı Ali New York’ta

Pinterest LinkedIn Tumblr +

New York’ta “Türk-Amerikan New York Sanat Topluluğu” (TAASNY) tarafından 22 Haziranda sahnelenecek “Keşanlı Ali Destanı” müzikalinin tanıtımı Türkevi’nde yapıldı.

New York Başkonsolosu Mehmet Samsar ve eşi Feruze Samsar’ın himayelerinde düzenlenen tanıtım gecesine, Haldun Taner tarafında yazılan oyunun oyuncuları, yönetmeni, müzik direktörü katıldı. New York’ta 22 Haziran’da The Town Hall Broadway’de sahnelenecek oyunun başrollerini Yavuz Bingöl, Fadik Sevin Atasoy ve Uğur Uğural paylaşıyor.

Tanıtım gecesinde, TAASNY oyuncuları “Keşanlı Ali Destanı”ndan şarkılar seslendirirken, başrol oyuncularından Yavuz Bingöl ve Fadik Sevin Atasoy da oyundan bir sahneyi canlandırdılar ve geceye katılanlardan büyük alkış aldılar.

New York Başkonsolosu Samsar gecede yaptığı konuşmada, TAASNY’nin 3 yıl önce New York’ta başladığı Türk tiyatrosu yolculuğunun epik tiyatronun en güzel örneklerinden biri olan “Keşanlı Ali Destanı”yla devam ettiğini, TAASY’nin New York’ta daha önce başarıyla sahnelediği oyunlar arasında “Kanlı Nigar” ve “Hisseli Harikalar Kumpanyası”nın bulunduğunu belirtti. Samsar, ABD’deki Türk toplumu adına, Türk tiyatrosunu ABD’ye getirdikleri ve Türkçe eserler oynadıkları için tüm TAASNY ekibine, oyunun başrol oyuncularına, yönetmen İskender Altın’a, müzik direktörü Çiğdem Erken’e, yapımcı ve oyuncu İbrahim Yazıcı’ya teşekkür etti.

Başrol oyuncularından Uğur Uğural da yaptığı konuşmada, TAASNY’yi hiçbir zaman yalnız bırakmayan ve hep destekleyen Başkonsolos Samsar’a teşekkür etmek istediklerini söyledi.

Yapımcı-oyuncu İbrahim Yazıcı, TAASNY’nin son 3 yılda oynadığı oyunlarla, ABD’de ilk ve tek Türk tiyatrosu olduğunu belirterek, hem Başkonsolos Samsar’a hem de kendilerine sponsor olan ABD’deki iş adamlarına teşekkür etti. Yazıcı, “Ümit ediyoruz ki ABD’de Türk tiyatrosu ileriki yıllarda kendi seyircisini kendi salonunda buluşturabilsin” dedi. Yazıcı, Başkonsolos Samsar’ın büyük desteğiyle oyunun provalarını Türkevi’nde yaptıklarını da belirtti.

Yönetmen İskender Altın da konuşmasında, Başkonsolos Samsar’a ve tüm ekibe teşekkür ederek, herkesi oyunu seyretmeye davet etti. Yavuz Bingöl de tiyatro yapmanın hem çok özel hem de zor bir iş olduğunu belirterek, kendilerine destek olan herkese teşekkür etti ve çok iyi bir oyun çıkaracaklarına inandığını söyledi.

Gazetecilerin sorusu üzerine Bingöl, ABD’den Türkiye’ye döner dönmez 26 Haziranda Ankara’da, 27 Haziranda da İzmir’de konser vereceğini kaydetti. Eskişehirspor’un yönetim kurulu üyesi olan Bingöl’e New York’ta yaşayan Eskişehirliler tarafından alkışlarla Eskişehirspor forması hediye edildi. New York’un ünlü “The Town Hall” salonunda sahnelenecek müzikalin, altyazı olarak İngilizce çevirisinin yapılacağı ve oyunun müziklerinin de 10 kişilik orkestra tarafından canlı olarak çalınacağı bildirildi.

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.