Motif Tiyatrosu’ndan “Göster Kendini”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Motif Tiyatrosu’nda amatör olarak sahne alan 21 Türk ve Avusturyalı oyuncu, yazar Raul Bitigen’in yazıp, Bughard Braun yönettiği ve yedi aylık çalışma sonunda galası yapılan oyunla izleyenlerden tam not aldı.

Türk ve Avusturyalı grubun düğün için, aynı anda aynı salonu tutmasıyla başlayan gerginlik kan dökülmeden nasıl halledilebilir? Oyunda hem Avusturyalılar hem de Türkler kendi yeteneklerini ortaya koymakla topladıkları puanlar sonunda kimin salonda kalacağını belirliyorlar. Yabancıların günlük hayatta karşılaştıkları olaylar, haksız uygulamalar, okulda, iş aramada, aşkta yaşananlar bu oyunda mizahi bir üslupla anlatılıyor.

Oyunu izleyenler arasında, T.C Bregenz Başkonsolosu Nuray İnöntepe, Vorarlberg Eyalet Kültür Bakanı Andrea Kaufmann, Yeşiller Eyalet Millet vekili Vahide Aydın , Bregenz Belediyesi Kültür sorumlusu Judith Reichart ve birçok sanatçı vardı.

Motif Derneği’nin Başkanı Yener Polat, sahneye koydukları oyunu izlemeye gelenlerin kendilerini daha çok cesaretlendirdiğini söyledi.

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.