Tiyatro İçin Yeraltında Sahne

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatro artık alışıldık sahnesinden çıktı ve tünel, otopark, karavan gibi sıra dışı alanlara taşındı. Yeraltındaki tüneller de bunlardan biri.

Beth Steel’in Ditch adlı oyunu Londra’daki Waterloo İstasyonu’nun altında, kullanılmayan tünellerin labirentinde sahnelenen ilk oyun oldu. Oyun, uygarlığın yok olduğu ve erkeklerin uzak bir bölgede savaşa gönderildiği yakın gelecekte geçiyor. Ditch, bir yeraltı sahnesi için yazılmamış olmasına rağmen loş ve rutubetli ortama tam anlamıyla uyum gösteriyor. Etrafı suyla çevrili yuvarlak bir toprak alan üzerinde sahnelenen Ditch için seyirciler en iyi ayakkabılarını giymemeleri konusunda önceden uyarılıyorlar. HighTide’ın sanat direktörü Sam Hodges, tünellerle ilgili bir rehber sunuyor. Hodges, tünelin tehditkâr bir derinlik hissiyle dramayı daha da güçlendirdiğini belirtiyor. Ancak bu durumun küçük bir de dezavantajı var o da; raylarda ilerleyen lokomotifin gürültüsü.

Old Vic Tiyatrosu şubat ayında bu kullanılmayan tünelleri satın almıştı. 160 koltuklu sahnede Ditch adlı oyun 26 Hazirana kadar görülebilir.

Taraf

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.