Kadınlar Nusaybin’de Buluşuyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Mardin’in Nusaybin ilçesinde düzenlenen ‘Sınırsız Kadınların Emeği Nusaybin’de Buluşuyor’ projesi başladı.
Mardin’de kadınlar 10 gün boyunca tiyatro, Kürtçe dili, cinsel şiddet, sinema, fotoğraf, heykel gibi konularda atölye çalışmaları düzenliyor.

Türkiye’nin değişik yerlerinden gelen fotoğrafçı, heykeltıraş, akademisyen, belgeselci, insan hakları savunucusu ve tiyatrocu kadınlar, proje kapsamında kadınlara yönelik tiyatro, erbane (yöresel bir çalgı), Kürtçe dili, cam altı boyama, cinsel şiddet, sinema, fotoğraf, sinema ve heykel atölyelerinde çalışmalara başladı.

Gulşilav Kadın Evi, Mitanni Kültür Merkezi, Musa Anter Parkı ve mahallelerde kurulan atölyeler büyük ilgi görüyor. Camaltı El Sanatları Atölyesi’ne katılan kadınlar, cam üzerinde boyamalar yaptı. 13 kişilik katılımcı ve 2 eğitmenle yapılan Fotoğraf atölyesinde ise fotoğraf çekme teknikleri gösteriliyor.

16 kişinin katıldığı Tiyatro atölyesinde 2 eğitmen eşliğinde çalışmalar sürerken, Cinsel Şiddet atölyesinde 13 katılımcı 3 eğitmen eşliğinde ‘Cinsel saldırı nedir?’ sorusuna yanıt arıyor.

8 kadın Erbane atölyesinde ritim çalışıyor. Heykel atölyesinde ise tüm katılımcılar, Musa Anter Parkı’na dikilecek bir kadın heykeli için çalışmalara başladı.

Kazete

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.