Antepçe Çocuk Müzikali “Alaattin’in Sihirli Lambası”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Türkiye’de bir ilkin gerçekleştirileceği Antepçe Alaaddinin Sihirli Lambası Müzikali’nin yoğun geçen çalışmaları hakkında bilgi veren Proje Sorumlusu Gizem Oral, “Gazianteplilerin karşısına çok ilginç bir çalışmayla çıkmaya hazırlanıyoruz. Müzikal çok yönlü, önemli bir sosyal sorumluluk projesi olarak hazırlanmıştır. LÖSEV, Gaziantep Onkoloji Hastanesi, Çocuk Esirgeme Kurumu, MAREV ve birçok çocuk odaklı kurum ve kuruluşa destek sağlamak amacıyla çıkılan yolda yeni nesil arasında unutulmaya yüz tutmuş olan Antep lehçesinin de gündeme taşınması ve çocuklarımıza bu dilin güzelliklerinin öğretilmesi ön görülmektedir. Türkiye’de çocuk müzikallerinin yerleşmesini sağlayan ünlü yönetmen Murat Karamanoğlu’nun yönetmenliğini üstleneceği müzikalin sahneye konmasında yine alanında ülkemizin en büyük koreograflarından birisi olan Neslihan Öztürk müzikalin koreografilerinde otantik ve yöresel motifler de ekleyerek oyuncuların sahneye hazırlanmasını sağlayacak. Müzikalin dans sahneleri için ünlü dans eğitmeni Liudmyla Aktan da Gaziantep’e gelerek çalışmalara katılacak, projenin sanat yönetmenliğini Ege Sanat Genel Koordinatörü Çağla Özer üstlenerek geçtiğimiz yıl sahnelenen Peter Pan Müzikali gibi müzikalimizinde başarıyla sahnelenmesini sağlayacaktır” dedi.

Güzel sanatlarla anne, baba ve çocukların bir arada ilgilenebileceğinin de en önemli göstergesi olacak olan müzikale ilgili tekst çevirme çalışmalarının tamamlandığını kaydeden Oral, “Rol dağılım guruplarıyla ilgili hassasiyetle sürdürülen çalışmalarımız başlamıştır. 10 Ekim tarihinde Ege Sanat Merkezinde gerçekleştirilecek olan seçmeler için şimdiden yüzlerce müracaat yapılmış, seçmeler sonrası rol dağılımı yapılarak provalar başlayacaktır. Antepçe Alaaddinin Sihirli Lambası Müzikaline şu ana kadar Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek, Gaziantep milletvekilimiz Fatma Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Asım Güzelbey ile birçok kurum ve kuruluş destek olacaklarını açıkladılar.

Müzikalin sahnelenme hazırlıkları titizlilikle sürdürülüyor. Kurum ve kuruluşlarla sponsorluk görüşmelerimiz devam ediyor. Müzikalimize destek vermek isteyen veya organizasyonda sponsor olmak isteyen kurum ve kuruluşlarımız 0 342 322 14 74 numaralı telefonla Ege Sanat’ı arayarak bizlere ulaşabilirler. Diğer taraftan müzikalde rol almak isteyen çocuk ve yetişkinlerimiz de bizzat Ege Sanat’a gelerek form doldurup 10 Ekim 2010 tarihinde yapılacak olan rol seçmelerine katılabilirler” diye konuştu.

İnternet Haber

Paylaş.

Yanıtla