Başak Sanat Vakfı Kuruluşunu Kutladı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Başak Kültür Sanat Vakfı, kuruluşunun 7. yılını İstanbul’da Kardeş Türküler ve Seyr-i Mesel Tiyatro Grubu’nun katıldığı etkinlikle kutladı.

İstanbul’un yoksul semtlerinde, çocuk ve gençlerin sanatsal yeteneklerinin ortaya çıkartılması ve geliştirilmesi amacıyla 7 yıldır faaliyet yürüten Başak Sanat Vakfı, kuruluşunun 7. yılını Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlediği etkinlikle kutladı. Etkinlik Başak Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ayten Şahin’in yaptığı açılış konuşması ile başladı. Şahin, her kuruluş yıldönümünün MKM’de tiyatro çalışmaları yürüten ve uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Hêlîn Başak’ın ölüm yıldönümüne denk geldiğini ve bu yüzden her yıldönümünde mutluluğu ve burukluğu bir arada yaşadıklarını söyledi. Şahin’in konuşmasının ardından Başak Sanat Vakfı’nın 7 yıldır yaptığı çalışmalar, slayt gösterisiyle gösterildi. Etkinlikte farklı dil ve kültürlerin ezgileri buluşturan Başak Sanat Müzik Grubu, Dersim ezgilerini seslendirdi.

Başak Sanat Müzik Grubu’nun ardından sahneye çıkan Başak Sanat Çocuk Tiyatro Grubu’nun Kürtçe sahnelediği ‘Şahmaran’ adlı oyun ise etkinliğe katılanlardan ilgi gördü. Etkinlik, Başak Sanat Vakfı’nın birçok atölye çalışmasına katılıp destek veren Kardeş Türküler’in seslendirdiği Kürtçe ve Türkçe ezgiler ile son buldu.

Yeni Özgür Politika

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.